SiD

Medelever, vi må ta oss sammen!

  • William Nyblin (17)
    William Nyblin (17)
    Elev, Ullern vgs.
Klemmer og handshakes omsettes i fleng med mange ulike personer, skriver debattanten.

Med en gang vi elever gjorde vårt inntog på skolen igjen, viste vi at vi ikke er tilliten verdig.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Denne uken var det endelig de eldste Oslo-elevene sin tur til å begynne igjen med fysisk tilstedeværelse på skolen hver dag. Vi fikk endelig komme tilbake til «normalsituasjonen» fra i høst med gult nivå. Men på min skole, Ullern vgs., varte det bare i tre dager.

Det er viktig for meg å understreke at jeg ikke ønsker å klandre oss elever eller skoleledelsen for det pågående smitteutbruddet på Ullern. Ingenting tyder på at smitten har oppstått på skolen, men situasjonen er svært uoversiktlig, som skolen skriver i sin uttalelse.

Hendelsen viser hvor viktig det er at vi elever følger føre-var-prinsippet og følger smittevernreglene. Det har vi ikke vært gode på de siste dagene. For med en gang vi elever gjorde vårt inntog på skolen igjen, viste vi at vi ikke er tilliten verdig.

Elever i Oslo-regionen har i ukevis skrevet innlegg i ulike medier om hvorfor vi elever bør få komme tilbake på skolen. De har argumentert godt for hvorfor elever er en spesielt utsatt gruppe i denne situasjonen. Da er det ekstra synd at med en gang vi kommer tilbake, så misbruker folk denne sjansen ved å bryte smittevernreglene én etter én.

Elevene er dårlige til å holde avstand og sitter nære hverandre, på tross av at skolens ansatte ber elevene om å holde avstand. Klemmer og handshakes omsettes i fleng med mange ulike personer.

Det er forståelig at elevene er glade for å se hverandre igjen, og det å endelig være fulle klasser samlet i et klasserom for første gang på flere måneder er veldig hyggelig. Men som det pågående smitteutbruddet på Ullern viser, er det viktig at vi elever følger føre-var-prinsippet.

Derfor ber jeg dere, kjære medelever, om at vi holder avstand og venter med den klemmen i noen måneder til så vi får avsluttet resten av skoleåret på skolen.


13–21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send ditt innlegg til sid@aftenposten.no. Her kan du lese mer om å sende inn innlegg til oss.

Les mer om

  1. Oslo-korona
  2. Koronaviruset