SiD

Thailands forbannelse

Nok en film som latterliggjør Thailand har hatt premiere. Jeg gruer meg til å gå på skolen og igjen måtte svare på spørsmål om moren min er prostituert.

Si ;D-innlegg
Dette er et Si ;D-innlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning. Innlegg kan sendes hit.

Jeg tuslet rundt i solfylte, rolige Oslo da jeg så en stor plakat utenfor Klingenberg kino for filmen The Hangover 2. «Denne ser morsomt ut,” tenkte jeg. «Bangkok has them now» sto det videre. Ansiktet mitt gikk fra å være positivt overrasket til ildrødt og bråsint. Resten av dagen rynket jeg ansiktet mitt i sinne da folk så på meg i Oslos gater.

Sårende generalisering.

Det har skjedd igjen. Enda et medieangrep på Thailand. Det synes kanskje ikke på oss, men det er svært hardt å måtte høre «morsomme», generaliserende tullekommentarer om thailandske prostituerte, ladyboys og billige thailandske jenter som løper til enhver hvit mann de ser for å melke ham for penger. Dette gjelder bare et fåtall av Thailands 66 millioner innbyggere, men det blåses likevel opp stort av media som om det karakteriserer Thailand og det thailandske folk.

Ufarliggjør tragedier.

Det er ikke bare regissør Todd Phillips med The Hangover 2 som gjør narr av Thailand og setter landet i et dårlig lys. Også Seth Grossman, som skrev og regisserte The Elephant King, viser verden Thailand fra sin aller verste side.

Filmbransjen ufarliggjør mange av de umoralske og motbydelige hendelsene som finner sted i Thailand ved å bruke dem som humoristiske innslag i filmer.

Dårlig lys.

Jeg ble ikke overrasket, men følte en stor skam da jeg senere så traileren på nettet. Under hadde noen kommentert «You need to lighten up aÿ bit, it’s just a movie.» Nei, det er ikke bare en film! Det er en representasjon av et land, og filmen setter hele landet og dets hovedstad i et dårlig lys! En annen kommentar var ganske lik det jeg selv tenker: «I’m sorry that Iÿ happen to be Thai, and noticed how they make my country look like.» Jeg og mange andre føler dette som et angrep på vårt land og oss som individer.

Gruer oss.

Jeg fortalte min lillebror om filmen, og vi vet ikke om vi skal gråte eller bryte ut i eksplosivt sinne. Vi gruer oss begge til å gå på skolen de neste ukene nå som filmen har hatt premiere, for vi vet vi må forberede svar på spørsmål om thailandske «shemales» og om moren vår var en prostituert.

Jo Nunpau (16)