Ford vil lansere syv ladbare biler de neste fem årene

Satser milliarder av kroner på ny teknologi.

NY TEKNOLOGI: Ford investerer store summer i elektrifisering, i tillegg til teknologi knyttet til selvkjørende biler. Her er en selvkjørende Ford Fusion hybrid som de har testet ut i USA det siste året.

Bilprodusenten Ford tror det vil være flere elektrifiserte biler enn bensinbiler på markedet innen 15 år. I løpet av de fem neste årene sier Ford at de skal lansere syv elektrifiserte kjøretøy.

Bilene skal i hovedsak bygges på deres fabrikk i Flat Rock, Michigan. Her skal konsernet investere seks milliarder kroner for bygge selvkjørende og elektriske biler.

Først og fremst er det biler med hybride, og altså ladbare, drivlinjer, det er snakk om. Det gjelder den suverent mest solgte bilen i USA, pickupen F150.

Sportsbilen Ford Mustang skal også få en slik drivlinje. Disse er rettet mot det amerikanske markedet. Varebilen Transit Custum skal leveres som plugin hybrid, for det europeiske markedet. Det er også klart at de kommer med en helelektrisk SUV, som skal ha en rekkevidde på 48 mil, for det globale markedet.

Utover dette planlegger de en selvkjørende hybrid og to utrykningskjøretøy for politiet som er ladbare hybrider.

PLANEN: Innen 2021 skal Ford ha lansert syv nye kjøretøy som kan lades.
Les også

Sliter du med elbilen i kulda? Her er ti tips.

Elbil i 2020

– Etter hvert som flere forbrukere over hele verden er blitt interessert i elektrifiserte biler, forplikter Ford seg til å være en av de ledende i å tilby forbrukerne et bredt spekter av elektrifiserte kjøretøy, tjenester og løsninger som gjør folks liv enklere, sier Mark Fields, konsernsjef i Ford Motor Company, i en pressemelding.

Fields mener at det globale tilbudet av elektrifiserte kjøretøy vil overstige bensinbilene i løpet av 15 år.

USA: Med utvidelsen av anlegget i Flat Rock, Michigan, blir det 700 nye arbeidsplasser.
Les også

Prøvekjørt: Kia Optima er ikke helt optimal

Det er ventet at bilene vil rulles ut på markedet fra 2019. Transit hybrid kommer først, mens den helelektriske bilen er ventet i 2020.

Ford undertegnet i høst en intensjonsavtale med flere andre bilprodusenter i Europa om å bygge ut et hurtigladingsnettverk. Foreløpig er rundt 400 ladestasjoner er planlagt.

Innen 2020 mener Ford at forbrukerne vil ha tilgang til tusenvis av kraftige ladestasjoner i Europa. De jobber også med å utvikle trådløs lading til bruk på parkeringsplasser og i garasjer.

Satsingen på fabrikken i Flat Rock skal gi 700 nye arbeidsplasser.

  • Interessert i el- og hybridbiler? Sjekk disse sakene: