Færre søk etter dieselbil – dette søker folk på i stedet

– Mange hevder jo at dieselbiler faller i pris, men tall tyder på det ikke stemmer.

DIESELFORBUD: 17. januar ble det for første gang innført dieselforbud i Oslo på grunn av akutt helseskadelig luftforurensning.
  • Elise Rønnevig Andersen

– Det ser ut som vi har fått flere søk etter bensinbiler etter dieselforbudet i Oslo i januar, opplyser produktdirektør Eirik Håstein hos Finn.no.

Mens antall søk på bensin har økt med 12,3 prosent, har søk etter dieselbiler falt med 7,7 prosent.

Ifølge Håstein har statistikken stått nærmest uendret det siste året, men etter forrige måneds dieselforbud har søkene tatt en annen vending.

Les også

Dette bør du tenke på før du kjøper din første bil

Før dieselforbudet var det 55,4 prosent flere som søkte på diesel, sammenlignet med bensin. Etter forbudet er forskjellen mellom antall dieselsøk og bensinsøk gått ned til 29 prosent.

I likhet med bensinbiler har også hybridbiler hatt en oppgang i antall søk.

MERKER FORSKJELL: Produktdirektør for Motor hos finn.no, Eirik Håstein, registrerer at interessen for dieselbiler synker.
Byrådet jobber med enda en ny avgift for diesel- og bensinkjøretøy

Påvirker ikke prisen

Kommunikasjonssjef Egil Steinsland hos Norges Bilbransjeforbund understreker at debatten om diesel påvirker dem som søker etter ny bil.

– Men det viktige spørsmålet er hvordan dette påvirker prisen på dieselbilene. Mange hevder jo at dieselbiler faller i pris, men tall tyder på at dieselbilene har holdt seg godt i pris.

Det bekreftes av Håstein hos Finn.no.

– Det stemmer at vi ikke ser noe prisfall på dieselbiler foreløpig. Jeg tror ikke markedet har tatt innover seg at det er en endring på gang, sier produktdirektøren.

Han legger til:

– Selv om folk nå er mer bevisste på søkene de foretar seg, har de likevel ikke blitt mer prisbevisste.

Schibsted-avisene er i samme konsern som Finn.no.