Bruker Arnold til å fronte elektrisk SUV

Arnold Schwarzenegger liker store biler, og han liker fornybar energi. Nå ønsker han å kombinere disse to tingene.

TESTPILOT: Bilen er ikke satt i produksjon, men Schwarzenegger skal testkjøre prototypen på hjemmebane i California.

Det østerrikske selskapet Kreisel Electric jobber med å konvertere eksisterende bilmodeller til elbiler. Nå har de laget en prototyp av Mercedes-Benz’ legendariske Geländewagen, der dieselmotoren er byttet ut med en elektrisk.

Med seg på laget, som en slags frontfigur, har de den utvandrede østerrikeren og actionskuespilleren, forhenværende Mr. Universe og guvernør i California Arnold Schwarzenegger.

Les også

Første elbil som fullfører Dakar-rallyet

– Denne fantastiske terrengbilen som en utslippsfri og rask elektrisk bil! Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, sa Schwarzenegger da bilen ble presentert i forbindelse med alpinløpene i Kitzbühel nylig.

I'LL BE BACK: Arnold Schwarzenegger fra glansdagene da han var «The Terminator».

Kreisel har satt inn en elmotor på 80 kWh, og bilen skal ha en realistisk rekkevidde på 30 mil. Batteriene veier 510 kilo er og satt inn motorrommet og bak der det tidligere var en drivstofftank.

Tar den med til California

Produsenten sier konverteringen ikke har gjort noe med bilens gode terrengegenskaper. Dette har de klart ved at den har flere elektriske motorer med lavgir, som gjør at den har trekkraft i terrenget.

Motoren har en effekt på 490 hestekrefter og skal gjøre null til hundre på 5,6 sekunder. Batteriene kan hurtiglades opp til 80 prosent på 25 minutter.

MOTORBYTTE: Dieselmotoren er erstattet av en elektrisk, som tar plass i motorrommet sammen med deler av batteriene.
STORE BILER: Arnold Schwarzenegger er kjent for å like store kjøretøy. Han har blant annet eid flere Hummer H1, en Unimog og en M47 Patton tanks.
Les også

Flere bilprodusenter satser nå på elbiler

Schwarzenegger skal ha kjørt en dieseldrevet Geländewagen i flere tiår, ifølge pressemeldingen, og originalt ble disse bilene produsert på en fabrikk i Graz i Østerrike.

Kreisel sier de har kommet opp med ideen med å elektrifisere kjøretøyet i samarbeid med Schwarzenegger. Han skal nå bruke bilen i California, som en del av prototyptestingen.