Elbil med 612 hestekrefter under panseret: Fra 0 til 100 km/t på 1,8 sekunder!

De ga 3,8 millioner kroner for en Ford Fiesta, og synes det var et kupp. Verdens første elektriske rallycrossbil har landet i en liten vestlandsbygd.

Lynrask: Verdens første bil i den elektriske rallycross-serien Project E har landet i Rogaland. Her prøver NM-vinner Daniel Holten (28) bilen for første gang på tørr bane.

Grusen spruter, dekkene hyler, hele bilen rister og durer. Med et høylytt vræl skyter bilen ut av svingen, den slynges delvis sideveis bortetter langstrekket før neste sving kommer slengt i vår retning. Likbleik i fjeset klorer journalisten seg fast i velteburet, grantrærne fosser imot oss med en uhyggelig fart, brått går det opp for oss at det er for sent å bremse, at sjåføren umulig kan ha kontroll, at det er her livet slutter.

Men plutselig står sjåføren på bremsepedalen, bilen slynges sidelengs inn i svingen, seiler litt før den skyter fart igjen, og vi rekker ikke engang å kaste opp før enda en sving er på vei inn frontruten, enda raskere, enda skumlere. Eneste trøst er at mannen bak rattet ikke er rape gal, han er tredobbel norgesmester i rallycross og heter Daniel Holten.

Les hele saken med abonnement