Motor

Salget av dieselbiler faller

En uke før dieselforbudet i Oslo var et faktum, viste salgsstatistikken at diesel er blitt mindre populært blant dem som kjøper nye biler. Snaut hver tredje nye personbil i 2016 var en dieselbil.

FÆRRE: Dieselbilene er allerede på vikende front, ifølge salgsstatistikken. Tirsdag morgen ble det innført et midlertidig forbud mot å kjøre dieselbiler på kommunale veier i Oslo på grunn av lave temperaturer og stillestående luft. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

 • Ntb

Nærmere bestemt hadde 31 prosent av de nye bilene i fjor dieselmotor. Året før var andelen 41 prosent, mens den i toppåret 2011 var hele 75 prosent, skriver VG , basert på tall fra bransjeorganisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I Oslo er diesel allerede mindre populært enn andre steder i landet. Hver fjerde nyregistrerte personbil i hovedstaden i fjor gikk på diesel.

 • Virker dieselforbundet? Følg livedekning av trafikken i Oslo tirsdag.

OFV-direktør Øyvind Thorsen tror ikke dieselforbudet som innføres i Oslo tirsdag er riktig grep for å få ned forurensningen.

– Her burde alle bidra og ta sin andel av belastningen. Man kunne for eksempel heller hatt datokjøring hvor siste nummer på registreringsskiltet avgjør om du kan kjøre, sier han. Thorsen legger også til at mange gamle bensinbiler slipper ut vel så mye NOx og partikler og virvler opp like mye veistøv som dieselbiler.

– Bensinbiler er ikke nødvendigvis bedre, sier Thorsen. (©NTB)

Les mer om

 1. Diesel
 2. Bil

Relevante artikler

 1. MOTOR
  Publisert:

  Færre søk etter dieselbil – dette søker folk på i stedet

 2. OSLO
  Publisert:

  - Vil dieselforbudet virke? Forsker: - Det gjenstår å se.

 3. OSLO
  Publisert:

  Dieselbiler er ut i Oslo

 4. NORGE
  Publisert:

  Byråd Berg takker Oslo-sjåførene etter at 20.000 droppet bilen

 5. MOTOR
  Publisert:

  Ferske tall for 2018: Så mye koster bilen deg årlig

 6. MOTOR
  Publisert:

  Dette regnestykket har du kanskje ikke lyst til å se: Så mye koster bilen deg årlig