Motor

Stor oversikt: Disse bilskiltene ble ikke godkjent av Vegdirektoratet.

Totalt har Statens vegvesen avslått nesten 17.000 søknader.

  • Ingrid Emilie Thoresen Bakker
    Ingrid Emilie Thoresen Bakker

Siden det ble tillatt med personlig bilskilt sommeren 2017, har over 24.000 søknader strømmet inn med ulike tegnkombinasjoner.

Av disse er kun 6860 skilter som er innvilget og betalt av søkeren. Det betyr at det er mange søknader som er blitt avslått.

Blant de avslåtte tegnkombinasjonene finner vi blant andre 6MASKIN, A55HOLE, ANAL, ANALHØL, ASSFUCK, BIGTITS, BONER, DILDO, DRAP, FYFAEN, HESTKUK, HORE, INCEST, KOKAIN, KUKKEN, MORDER, NAZIST, PEDOFIL, PARTERE, POLITIET og SUGMÆ.

Se stor oversikt nederst i saken.

Les også

Feil elbil-lader kan påføre deg tusener i tap

Ønsket seg «SS» på skiltet

Ett av skiltene som også er avslått, er tegnkombinasjonen «SS».

– Jeg ville gjerne ha initialene mine på skiltet, og søkte da om «SS», fordi jeg alltid har skrevet under med SS over alt, sier Sondre Sanne.

Han tenkte ikke over hvilken betydning skiltet kunne ha før han fikk avslaget.

– Intensjonen var god som gull, men det sto at skiltet var avslått fordi det kunne misforstås. Først da tenkte jeg over at andre ikke vet intensjonen bak skiltet, sier han.

Han ble skuffet da han fikk avslaget, men har hverken klaget på avgjørelsen eller søkt om et nytt skilt.

– Av hensyn til andre valgte jeg ikke å klage. Dette kan jo være et veldig sårt tema. Men jeg skulle likevel ønske at jeg hadde skiltet, selv om det kanskje ville støtt noen, sier han.

AVSLAG: Sondre Sanne fikk ikke sitt ønske om skiltet «SS» innvilget av Statens vegvesen da de mente at skiltet hans kunne misforstås.

Dette blir ikke godkjent

Systemet fungerer slik at du kan søke om så mange navn du vil.

Det eneste kravet er at skiltet består av minst to og maks syv tegn, inkludert mellomrom. Men det er ikke alle tegnkombinasjoner som er tillatt.

– Banneord, kjønnsord, ord som kan oppfattes støtende og skilt som kan misforstås eller stride med varemerkerettigheter blir ikke godkjente. I tillegg er det ikke tillatt med tegnkombinasjoner som kan forveksles med ordinære bilskilter eller andre norske personlige kjennemerker.

Det forklarer Heidi Øwre. Hun er leder ved kontoret for kjøretøygodkjenning og registrering i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Les også

Dette irriterer nordmenn seg mest over i trafikken, ifølge fersk undersøkelse

– Fortsatt noen som vil teste systemet

I fjor ble 187 søknader avslått. Totalt har Statens vegvesen avslått nesten 17.000 søknader.

Flere av søknadene er avslått på grunn av ugyldig eller støtende tegnkombinasjon.

– Det er nok fortsatt noen som vil teste systemet vårt og se om de klarer å lure oss. Men hvor mange det er, er vanskelig å si noe om, sier Øwre.

Les mer om

  1. Bil
  2. Vegdirektoratet
  3. Statens vegvesen