VW vil selge én million ladbare biler i året

Volkswagen-gruppen skal møte fremtidens utslippskrav med ladbare biler.

KOMMER: Styreformann Matthias Müller viste fram konseptbilen Porsche Mission E på bilutstillingen i Frankfurt i september 2016. Den er elektrisk og er ventet på markedet innen 2020. Foto: Produsenten

Volkswagen-gruppen planlegger å selge rundt én million ladbare biler i året innen 2025, melder Automotive News.

– Det har enkel forklaring, CO2-regelverket forskjellige steder betyr at hver eneste produsent er tvunget til å tilby elektrisk mobilitet, sier Thomas Lieber, sjef for konsernets utviklingsavdeling til publikasjonen.

Han mener at de vil være nødt til å produsere det nevnte antallet for å møte kravene.

I kjølvannet av «dieselskandalen» fortalte Volkswagen at de ville satse rundt 100 millioner euro ekstra i året på alternative drivlinjer, mens de ville kutte på en rekke andre felt for dekke inn utgiftene knyttet til jukset.

– Vi skal ikke gjøre den tabben å spare oss til fant. Av denne grunn vil vi øke investeringene i utviklingen av e-mobilitet og digitalisering, sa Matthias Müller, styreformann i Volkswagen, i november i fjor.

Les også

Denne bilen blir viktig for Volvo

KOMMER OGSÅ: Audi e-tron quattro concept ble vist forrige høst, og skal være i produksjon i 2018. Det er en elbil med en batteripakke på 95 kWh, rekkevidden skal være på 50 mil. Foto: Produsenten

Mange nye modeller

Per i dag produserer de tre elbiler, Volkswagen e-Up, e-Golf og Audi R8 e-tron, i tillegg seks ladbare hybrider fra Audi, Porsche og Volkswagen.

Innen 2020 er planen at det totalt skal komme 20 nye elektriske og ladbare hybrider fra konsernet.

Av elbilene er det klart at de første blir Porsche Mission E og Audi e-tron quattro. Begge skal ha en rekkevidde som skal konkurrere med Tesla.

Müller har også sagt at planen er å gjøre elbiler til et av Volkswagen-gruppens kjennetegn.

I dag står bilene med alternativ drivlinje for en liten del av selskapets produksjon. Automotive News skriver at konsernet, siden lanseringen av Volkswagen e-Up i 2013, vil runde totalt 100.000 produserte ladbare hybrider og elbiler mot slutten av 2016. Til sammenligning solgte Renualt-Nissan 85.000 elbiler i fjor og Toyota 75.000 av hybriden Prius.

Volkswagen-gruppen har nå kapasitet til å lage rundt 75.000 el— og hybridbiler i året, men sier at dette lett kan dobles om det trengs.

Totalt solgte konsernet vel 9,9 millioner biler i 2015, og 10,1 millioner året før.