Nå kan Vegvesenet snakke til deg gjennom bilradioen din

Men bare om du kjører i en tunnel.

KONTAKT I TUNNEL: - Tunnelbrann er veldig alvorlig, og det er viktig å få trafikantene til å komme seg ut av tunnelen så raskt som mulig, sier Terje Sundfær ved Vegtrafikksentralen Region midt i en pressemelding.

Ny teknologi lar Vegtrafikksentralen sende en melding gjennom radioen i bilen din dersom det brenner i tunnelen du er i.

Trafikkoperatørene bryter da inn på FM-radioen i kjøretøyet, og sender en forhåndsbestemt beskjed over radioen. Både på norsk og engelsk, skriver Adresseavisen.

Les også

NAF er kritiske til DAB-adapterne som tilbys norske bilister

Viktig å komme seg fort ut

Denne sendes bare dersom det blir røykutvikling eller brann i tunnelen, og førere og passasjerer i kjøretøyene får beskjed om å evakuere gjennom nærmeste utgang.

— Røyk kan spre seg raskt i tunneler ved brann. Røyken blir raskt tykk så den hindrer sikten og er skadelig å puste inn. Tunnelbrann er veldig alvorlig, og det er viktig å få trafikantene til å komme seg ut av tunnelen så raskt som mulig, sier Terje Sundfær ved Vegtrafikksentralen Region midt i en pressemelding.

Fikk du med deg denne gla'nyheten?

Les også

Roger kaster ut Get-boksen uten å miste bredbåndet

Over til DAB

I februar 2017 skrus FM-nettet av i Midt-Norge, men alle tunneler som skal ha DAB får dette installert før den tid.

I Midt-Norge vil riksvegtunnelene få DAB i løpet av høsten. For fylkesvegtunnelene er det opp til vegeierne fylkeskommunene når DAB skal installeres.

  • DAB-trøbbel: — Dette er jo helt bak målDAB-radioen Harriet (80) trodde skulle vare livet ut, er allerede ubrukelig

Her får du flere interessante saker: