Motor

Norsk bobilrekord: Flere vil eie bobil

Caravanbransjeforbundet mener campingvognen har blitt kvitt harrystempelet.

VEKST: Generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, Geir Holm, melder om økt interesse for bobiler og et stabilt campingvognsalg. Foto: Norges Caravanbransjeforbund
  • Morten Abrahamsem

Det samlede salget av bobiler og campingvogner er det høyeste på ti år, og aldri tidligere har det vært solgt flere bobiler i Norge enn i 2016, ifølge tall fra Norges Caravanbransjeforbund.

– Dette er fantastisk i et år hvor det har vært mye «uro» og negativ omtale i mediene rundt norsk økonomi, med blant annet stadig økende arbeidsledighet. Men ser vi på hovedmålgruppen for bobiler, så er disse pensjonister med solid økonomi som i liten grad påvirkes av svingninger i økonomien, sier Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, i en pressemelding.

Med 3052 nye bobiler er det første gang bransjen passerer 3000 solgte på ett år.

Les også

Slik vasker du bobilen

STOR: Under Caravanmessen på Lillestrøm i september sto denne, en Empire Liner 100 GB, med prislapp på litt over 5 millioner. Bobilene som veier over 3,5 tonn økte mest i 2016, med 13,3 prosent. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Det er blitt trendy

Kundene er i stor grad godt oppe i årene.

– Hovedgruppen som handler ny bobil, er den samme som tidligere. De er gjerne i slutten av 50-årene eller eldre, har trygg og solid økonomi, handler ikke over evne og ser ikke ut til å være veldig avhengige av de økonomiske svingningene, sier Mette Kjærsund som er produktansvarlig for fritidssegmentet i Santander Consumer Bank.

For campingvognene er tallene så å si identiske med 2015. Det ble solgt 2607 slike i 2016, noe som er 0,4 prosent mer enn året før.

Holm i Caravanbransjeforbundet tror veksten henger sammen med et ønske om høyere kvalitet på ferie- og fritidsopplevelsene, og at det ikke lenger blir sett på som «harry» med campingvogn.

– Både bobil og campingvogn har høy standard og tilbyr mye komfort. Nå ser vi at det er trendy med både bobil og campingvogn i flere miljøer, sier Holm.

Les også

  1. Trodde du camping var harry?

  2. Hekta på camping: Nå fremstår vognen som en fresh utgave av ei hytte på hjul

  3. Dette er Norges beste campingplasser

  4. Pass på dette når du kjøper campingvogn

Les mer om

  1. Bobil
  2. Bil
  3. Reise