Nekrolog

En kjernekar av en forretningsmann

Kåre vokste opp på Grünerløkka i en tid da det fortsatt var grønne løkker langs Akerselva og kaffe latte-barer ikke fantes.

  • Nekrolog

Av Reidar Skaug Høymork

Doble fustasjeopphengsforkoblinger? Selvsagt. Hos Zachariassen Jernvare fikk du alt av isenkram og møtte i tillegg en kjernekar av en forretningsmann. Den 17. desember var det likevel slutt da Kåre forlot oss i en alder av 77 år etter en tids sykdom.

Kåre vokste opp på Grünerløkka i en tid da det fortsatt var grønne løkker langs Akerselva og kaffe latte-barer ikke fantes. Vi lekte i samme sandkasse og gikk i samme klasse i syv år på Grünerløkka skole. Etter skolen søkte Kåre seg til salgsvirksomhet og fikk sin første jobb hos C. Frogner i Storgata. Siden ble han i jernvarebransjen og overtok etter hvert A.G. Nilsson i Seilduksgata. Den som ikke har sett varelageret kjelleren der rommet, har gått glipp av noe stort. Der fantes absolutt alt!

Kåre etablerte en filial i Hegermanns gate. Da kommersialiseringen på Løkka tok overhånd og husleien i Seilduksgata ikke lenger ble bærekraftig, ble filialen på Torshov basen. Herfra fortsatte Kåre sin servicebaserte salgsvirksomhet, og mange er de håndverkere som her fikk bistand til alle mulige – og en del umulige – prosjekter. Da «Gamlesmurfen», som han gjerne ble kalt, skulle giftes med sin Grethe, klistret de ansatte i forretningen opp beskjed om dette på store bokstaver på vinduet rettet mot reisende på «20-bussen», som hadde sin rute i gaten.

Kåre var en snill mann og en god venn. Snillheten kunne tidvis komme i konflikt med forretningssansen, men Kåre lo sin smittende latter og var fornøyd. For noen år siden overdro han Zachariassen Jernvare AS til de ansatte, men fulgte likevel med og var opptatt av at vi kunder måtte fortsette å handle der.

Våre tanker går til Grethe, som fikk færre år med pensjonisten enn de hadde håpet. Vi lyser fred over det gode minnet om Kåre.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord