Nekrolog

Dagfinn var en unik aksjemegler

Han hadde et enestående nettverk som stolte på ham.

  • Nekrolog

Av Jan Petter Collier og Leiv Askvig

Vår tidligere partner og venn Dagfinn Sundal, som har satt tydelige spor i det norske verdipapirmarkedet, gikk bort 17. desember.

Vi begynte å arbeide med Dagfinn flere år før vi i 1984 etablerte Sundal & Co., i dag det børsnoterte ABG Sundal Collier, etablert i 2001 gjennom en sammenslåing av Sundal Collier og ABG Securities.

Dagfinn var en unik aksjemegler som best av alle kjente store norske og internasjonale aksjeinvestorer i 1980- årene. Han hadde et enestående nettverk som stolte på ham, og han var en god rådgiver basert på grundige aksjeanalyser.

For oss var det en glede og inspirasjon å jobbe sammen med Dagfinn. Han var en betydelig bidragsyter til at vårt partnerskap var klart ledende i meglerbransjen i den tiden vi jobbet sammen. Dagfinn var sentral da vi i 1987 solgte Sundal Collier til Samuel Montague, men mindre deltagende da vi som partnere kjøpte selskapet tilbake i 1992. Da han i 1994 bestemte seg for å slutte som aksjemegler og forlate vårt partnerskap, mistet våre kunder og vårt firma en høyt verdsatt samtalepartner.

Etter en enestående karriere i meglerbransjen ble Dagfinn frittstående investor med både opp- og nedturer. Hans suksess i meglerbransjen var imidlertid med Dagfinn hele livet, og han følte ærbødighet fra utallige sentrale personer i dagens finansbransje, noe som også varmet ham. Dagfinn levde i de senere årene et stille liv med sin Anne etter en alvorlig sykdom.

Vi er beriket og takknemlige for den tid vi hadde som arbeidskolleger og venner. ABG Sundal Collier ville ikke blitt den ledende nordiske investeringsbanken selskapet nå er, hvis det ikke hadde vært for det initiativet som ble tatt i 1984. Våre tanker går til Anne, Tine Jeanette og Dagfinn Alexander.

Les flere nekrologer her.