Nekrolog

Han ble en personlighet i luftfarten

Per var ustoppelig aktiv og stadig på farten for å delta i sportslige og kulinariske utfordringer.

  • Nekrolog

Av Arild N. Kristiansen

Vår kjære venn Per J. Stendebakken døde etter en modig kamp mot kreftsykdommen 3. desember, 78 år gammel.

Det er vanskelig å forstå at vi har mistet en så dyktig person, som ved sine evner til å skape glede og overraske ble et midtpunkt i vennekretsen.

Per gikk på handelsgymnasium i Fredrikstad og viet sitt profesjonelle liv til reiselivsnæringen. Først i Bennett, så i Finnair og de siste årene i SAS. Han ble en personlighet i skandinavisk og europeisk luftfart, med stillinger her hjemme, i England og i Frankrike. I Stockholm deltok han i konsernledelsen.

Det var i Paris våre veier møttes. Her opplevde vi, etter vårt skjønn, gullalderen i norsk reiseliv. Per satte selv sitt kulinariske preg på valg av cateringen mellom Oslo og Paris.

Våre felles interesser for å sette Norge på kartet ble begynnelsen på et langt og varmt vennskap.

I Oslo skapte han med sin kjære Inger-Lise et hjem der gjestfriheten sto i høysetet. Her ble vi inviterte til festlige samvær med gode venner før jul til rakfisk med edle drikker. Og rakfisken hadde selvfølgelig sitt opphav i Valdres, der Per og Inger-Lise har sin hytte i Tisleidalen. Her drev han sin private produksjon av spekepølser og skinker godt modnet i stabburet. Han ledet også opparbeidelsen av løypenettet i området.

Per var ustoppelig aktiv og stadig på farten for å delta i sportslige og kulinariske utfordringer. Godt humør og sans for overraskelser var han kjent for. Jeg glemmer ikke da han ankom til oss på Mallorca midt på sommeren og serverte oss medbrakt rakfisk med tilbehør.

Det siste året var preget av sykdom, så vi fikk ikke anledning til å møtes. Vi utvekslet likevel helt til det siste meldinger om våre felles interesser for Fredrikstad og fotball.

Vi samler på gode minner, og det skal vi leve med.

Våre varmeste tanker går til hans kjære Inger-Lise og sønnene Ola og Anders med familier.


Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord