Nekrolog

Han hadde fremtredende roller i amerikansk næringsliv

Han hadde en enestående evne til å formidle komplisert materie fra ingeniørkorpsene til forståelig språk for beslutningstagere.

  • Nekrolog

Av Olav Mugaas

Min kjære og aller beste venn fra barndommen, Per Kristian Halvorsen, døde søndag 12. desember, 70 år gammel, på sykehus nær sitt hjem i California.

Vi traff hverandre på Teisen skole 14 år gamle. Siden den gang har vi holdt sammen som de beste venner. Han dro til USA hvor han traff sin Meg. De giftet seg og fikk en sønn, Kit, som tragisk gikk bort for ni måneder siden.

Per Kristian hadde fremtredende roller i amerikansk næringsliv som leder av store utviklingsområder innenfor IT og som styremedlem i børsnoterte selskaper. Han var mange år styremedlem i Finn.no. De siste 12 årene var Per Kristian styremedlem i Iron Mountain, hvor han var leder av komiteen for teknisk utvikling. Han var kjent for sine gode råd, som var viktige for selskapet. Han hadde en enestående evne til å formidle komplisert materie fra ingeniørkorpsene til forståelig språk for beslutningstagere.

I oppveksten hang vi sammen som gode venner gjør. 19 år gamle fikk vi låne min fars nyinnkjøpte bil og dro på tur til det gamle Jugoslavia. Bilen slet alvorlig etter at rallykjørerne hadde rast gjennom Europa og ble solgt umiddelbart etter turen. Vi, derimot, følte vi hadde erobret strendene og smakt på et nytt liv. Vi bokstavelig talt elsket det.

Flere år gikk vi på tur i Jotunheimen, gjerne doble dagsturer. Vi var begge i god form. Per Kristian forble i god form til det siste. Vi var sammen flere ganger i året, selv om den fysiske avstanden var stor. Vi diskuterte politikk og forretningsutvikling, familie og økonomi slik gode venner gjør. Han var stadig i utvikling, nysgjerrig og holdt seg godt oppdatert. Han fant gode argumenter for å kunne ende med gode konklusjoner.

Per Kristian var min gode venn gjennom alle disse årene. Han vil bli husket og dypt savnet.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord