Nekrolog

Livsglede og livslyst karakteriserte henne

Stuntkurs med rappellering fra 3. etasje og fall utfor trapper og foran biler førte til statistroller i film og TV.

  • Nekrolog

Av Thorild Osholm

Kirsti Ljono Nordlind ble født i Tønsberg og hadde ungdomstiden på Stabekk. Etter noen års arbeidsliv, bl.a. som Erik Byes høyre hånd i prosjektet «Idébanken» i NRK, ble det jobb ved TV-stasjoner i New York og San Francisco.

På vei hjem gikk hun innom Sjømannskirken i New York. Der satt Nils, svensk ingeniør, seiler og båtbygger. Han ble hennes «skjebne». Han skulle ta en seilbåt fra Trinidad til St. Thomas i Det karibiske hav. Hun fikk hyre på en norsk kullbåt, vasket seg tilbake over Atlanteren og seilte med Nils til St. Thomas. Der fikk han byggeoppdrag, og de ble boende. Sønnen ble født der, og måtte jo hete Thomas.

Seilturen til fastlandet i USA etter noen år bød på orkan, men de berget seg, og livet ble godt mens Nils var med å bygge USAs bidrag til America's Cup i 1974. «Courageous» vant seilasen.

Men Sverige kalte, de kom hjem, og var ofte i Norge. Kirsti utfordret stadig seg selv: Høydeskrekk? Javisst. Da går vi Besseggen. Kaldt? Hopp i havet i januar. Stuntkurs med rappellering fra 3. etasje og fall utfor trapper og foran biler førte til statistroller i film og TV.

Hun var mangfoldig: laget kryssord for lokalavisen, oversatte filmer for TV, akkompagnerte lokalkoret på piano, spilte trekkspill på midtsommerfesten og holdt orden på huset og de tre barna. Deres versjon av unionsflagget vaiet ofte fra stangen i hagen.

Nils omkom i en ulykke på Kungsbacka-fjorden for 11 år siden. Livet ble annerledes, men hun kom seg videre, fortsatte sitt engasjement i lokalmiljøet og holdt kontakten med vennene. Livsglede og livslyst karakteriserte henne, i tillegg til stor omsorg og respekt for dyr og alt levende.

Den 2. desember døde hun, etter å ha fått diagnosen hjerne-tumor i februar. Optimist var hun, selv om det var tydelig at det gikk dårlig. Og humoren og den gode replikken beholdt hun til det siste.

Savnet er stort.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord