Nekrolog

Hun var alltid seriøs innen sin profesjon

Kari Osvold var lidenskapelig opptatt av farger og bevisst fargebruk og forfattet en rekke bøker om interiør og farger.

  • Nekrolog

Av Trudy Mørk Wollbraaten, Mette Høiland, Irene Myrbostad

Kari Osvold født 15. januar 1943, døde 16. november 2021 etter en tid med sykdom. Hun var født i Drøbak og vokste opp på Råkeløkka. Etter en kortvarig karriere som frisør i Tranga, flyttet Kari til Oslo.

Tidlig på 80-tallet startet Kari og en venninne butikken «Bjørg og Kari» i Lille Grensen. Butikken ble en suksess og et reisemål for interiør- og designinteresserte. Senere, som stylist og journalist i interiørbladet Bonytt, fikk Kari benyttet både sine skriveferdigheter og kunnskaper om estetikk, enten det var arkitektur, interiør eller design.

Hun var frilanser for KK, Kunst for Alle, Interiørmagasinet, Maison, og flere andre publikasjoner. Hun laget boligstoff for TV2 «Godmorgen Norge». Kari ledet også kunsthåndverksavdelingen i Kunstnerforbundet i Oslo. Hun satt i juryen for Innovasjonsprisen, Norsk møbelindustri fra 1984 – 1985, og hun var medlem av Designers Saturday-komiteen fra 1988 – 1992.

Kari Osvold var lidenskapelig opptatt av farger og bevisst fargebruk og forfattet en rekke bøker om interiør og farger. På 90-tallet flyttet hun tilbake til fødebyen og hadde en sentral posisjon i kulturlivet i Drøbak. Hun var aktiv i Drøbak Kunstforening i over 20 år, fra 2007 til 2009 som leder. Hun var styremedlem i Drøbak Kunstnerforum en rekke år med mye ansvar for logistikken rundt Bakgårdsfestivalen.

Kari viste alltid ekte engasjement og var alltid seriøs innen sin profesjon. Hun hadde sine meningers mot. Som kolleger og venner vil vi minnes Kari som vennlig, vakker, fargerik, lidenskapelig, følsom, dedikert og fantasifull. Kari var idérik og kreativ og hadde gjennomføringskraft. Vi vil minnes henne som en god og omtenksom venn.
Vi lyser fred over Kari Osvolds minne.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord