Nekrolog

Hun hadde et åpent hjerte og sinn. Muffy ble 101 år.

Hun tilbrakte mange sommere i Vestfold og vintere på Cape Cod.

  • Nekrolog

Av Morten Bryn

Martha Louise «Muffy» Freeman sovnet stille inn i sitt hjem tirsdag 2. september 2021. Hun ble 101 år gammel.

Hun ble født i Eire, Pennsylvania som eldste datter av Carl Magnus og Signe Charlotte Pearson. Hun gikk på Rochester East High School og ble uteksaminert som sykepleier fra Columbia School of Nursing.

Hun var gift med Berge Sigval Bergesen i 16 år. De flyttet til Norge i 1948 og fikk to barn, Billy og Kaki. De skilte seg i 1961.

Muffy jobbet først som besøkssykepleier i Harlem, New York og senere som psykiatrisk sykepleier på Ullevål sykehus. Der hjalp hun rusmisbrukere og pasienter med mentale utfordringer, mange ganger med stor personlig risiko. Hun var også assistent for handicappede mennesker på reise i Europa.

I 1977 giftet hun seg med Charles Melvin Freeman. De bodde i Muir Beach, California. Han døde tragisk etter kun tre år. Etter det flyttet hun til Østkysten av USA for å være nærmere familien. Hun tilbrakte mange sommere i Vestfold og vintere på Cape Cod.

Muffy var et varmt menneske, med et åpent hjerte og sinn som vil bli dypt savnet, ikke bare av familien, men også av familiens venner.

Hun etterlater seg sønnen William «Billy» Sigval Bergesen, hans kone Christine Therese Bergesen, tre barnebarn og 4 oldebarn.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord