Nekrolog

Nekrolog: Aline Nistad

Trombonist Aline Nistad døde 23. september, 63 år gammel. Hun var født i Oslo og vokste opp i Aurskog-Høland. Pianoundervisning fikk hun tidlig av moren, men i skolekorpset ble det trombone for alltid. Etter studier ved Østlandets Musikkonservatorium og Guildhall School of Music i London ble hun i 1979 ansatt som solotrombonist i Oslo Filharmoniske Orkester. Dermed ble hun med på hele den store suksessreisen med Mariss Jansons. Solist med OFO var hun allerede i 1975, og i 1979 debuterte hun i Universitetets aula. Siden ble det mange solo-oppgaver med OFO og Oslo Sinfonietta der hun var solotrombonist fra 1995, og recitalkonserter med orgel.

Som OFOs orkesterformann fra 1986 til 1989 nedla Aline en historisk innsats som forhandler for turneer og innspillinger, som da ble faste avtaleområder. Og engasjementet i orkesterets indre og ytre liv var der alltid, utrettelig og med imponerende pågangsmot.

Fra 1985 underviste Aline i trombone og kammermusikk ved Østlandets musikkonservatorium, og fra 1996 ved Norges musikkhøgskole. Som lærer sørget hun for å gi studentene et solid grunnlag og inspirerte til stadig utvikling. Hun holdt mesterklasser, og var ettertraktet som instruktør og gjestelærer både i Norge og utlandet, og spesielt Storbritannia.

Les hele saken med abonnement