Nekrolog

Han var en bjelke i vennelaget

Stig var et søkende, nysgjerrig og kreativt menneske.

  • Nekrolog

Av Thomas F.H. Torjusen

Vår umistelige venn Stig Leiv Wammer døde 2. desember, 67 år gammel.

Stig ble født i Oslo 26. juli 1954 og tråkket sine barnesko på Ruseløkka.

Han var enebarn og kom til Nesøya i Asker i 1965. Der startet det som skulle bli et livslangt vennskap med en flokk venner som han omtalte som sine brødre og søstre.

Han var en bjelke i vennelaget til sin siste dag, og savnet etter ham er tungt. Stig var et søkende, nysgjerrig og kreativt menneske. På 70-tallet eksperimenterte han med psykedeliske lysshow på kunstsenteret på Høvikodden til musikk av eksempelvis Arne Nordheim og Karlheinz Stockhausen.

Foruten hans sosiale sinnelag og livsglade tilstedeværelse i livet, var han også et musikalsk menneske og utviklet seg til å bli en meget habil pianist.

Han spilte i flere band, et av dem rhythm og bluesbandet «Sagene lunsjband» som konserterte både offentlig og privat til stor glede for publikum.

Hans nysgjerrighet førte ham ut på mange reiser i Europa, Midtøsten og India, og han snakket titt og ofte om hvor inspirerende reisene var for ham.

Han ble psykolog, og var psykologspesialist i klinisk arbeid med barn og ungdom ved Ullevål sykehus inntil han gikk av med pensjon for noen få år siden.

Hans kolleger derfra omtaler ham som et særdeles varmt, inkluderende og klokt fagmenneske som bidro med hele seg. Han var meget grundig i sitt virke, og svært godt orientert i sitt fag.

Omkring årtusenskiftet slo Stig seg ned på Tåsen. Sammen med sin kone Siv, sønnen Alfred og datteren Ellinor, bygget han et varmt og vakkert hjem der også hans datter Lisa bodde da hun kom på besøk fra Frankrike.

De fire var ham uendelig kjær, og til oss vennene snakket han om dem med stolthet, varme og glede.

På vegne av venneflokken lyser vi fred over Stigs minne.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord