Nekrolog

Vi møtte Willy i hippietiden

Med sitt lange hår, milde vesen og gitaren var han en verdig representant for vår generasjon.

  • Nekrolog

Av Arne Øgaard og Oddvar Lone

Willy Haugen døde 1. desember, 71 år gammel.

Vi møtte Willy i hippietiden. Med sitt lange hår, milde vesen og gitaren var han en verdig representant for vår generasjon. Han arbeidet senere med å samle gamle hippievenner, både fysisk og på en intern Facebook-side.

Han ble født i Trysil og hadde et nært forhold til naturen. Familien flyttet til Vøyenenga i Bærum, hvor han møtte motstand for dialekten sin, men det gikk bedre da han ble gitarist i et band.

Hans sterkeste skolefag var tegning, og billedkunst ble hans hovedaktivitet gjennom livet. Han var selvlært, men arbeidet i flere like teknikker, og det var en fryd å se hvordan små skikkelser og landskapsdetaljer vokste frem under hans tusjpenn. Flere store og uttrykksfulle bilder ble mangfoldiggjort som silketrykk. De ble først solgt i butikken Compendium og på Kalvøya-festivalen. Senere holdt han salgsutstillinger i Trysil og i Bærum.

Han illustrerte den kjente boken «Profeten» og utformet flere logoer. For 44 år siden traff han Ruth. De trivdes, reiste mye og levde sammen helt til han forlot sin kropp. Han hadde god kontakt med en sønn fra et tidligere forhold.

Han livnærte seg av ulike praktiske jobber, og de siste 20 yrkesaktive årene vasket han en skole i Bærum. I boken «Vi er ikke alene», redigert av Margit Sandemo, skrev Willy om sine oversanselige erfaringer. Det hendte han så mennesker han skulle møte, men mest så han folk fra fortiden, og han fortalte om flere møter med Kristus. Ikke alle ville lytte til slike erfaringer, men han utvekslet visstnok erfaringer i brev med forfatteren Sissel Lange-Nielsen.

Som billedkunstner, musiker og medmenneske hadde Willy mye å bidra med, og i en verden som ødelegges av materielt overforbruk, bør vi gi større rom for folk med hans talenter.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Minneord
  2. Nekrolog