Nekrolog

En kunstner i å løse vanskelige situasjoner

Han var en aktiv deltager og pådriver i Venner av Bærum sykehus.

Av Erik Whist, Knut Samset og Arne Disch

Vår nære venn og partner, sivilingeniør Bjørn Lunøe, døde 22. desember, 87 år gammel.

Han fikk sin ingeniørutdannelse ved Heriot Watt College i Edinburgh, hvor han også traff sin livsledsager, Sandy. Hele yrkeslivet arbeidet han med samarbeidsprosjekter, og i 1989 etablerte han sammen med kolleger firmaet Scanteam, hvor han ble en sentral ressurs og et forbilde for medarbeiderne, til han trakk seg tilbake i 2006.

I løpet av 40 års yrkesliv med oppdrag i over 40 land delte Bjørn sin faglige innsikt og fremfor alt sine erfaringer og entusiasme med dem rundt seg, med bedre prosjekter og styrket engasjement og motivasjon som resultat.

I Scanteam var Bjørn mentor, kollega og venn. Han bidro til kvalitet i det vi produserte, var til stede for alle som møtte ham og en kunstner i å løse vanskelige situasjoner.

Da Bjørn pensjonerte seg, tok han med seg sin energi og engasjement til Sandvika Vel, hvor han ble styreleder og sammen med Sandy utviklet informasjonsavisen Ditt Vel for beboere og næringsdrivende. Han var også en aktiv deltager og pådriver i Venner av Bærum sykehus.

I 2016 fikk Bjørn hjerneslag og ble fysisk kraftig redusert. Men som veltrent idrettsmann gjennomførte han et trenings- og rehabiliteringsopplegg som imponerte, mens hans intellektuelle kapasitet og engasjement forble det samme. Bjørn var en musikkelsker, og den siste spillelisten med jazzballader sendte han ut til venner og kjente den 19. desember.

Bjørn vil være sterkt savnet. Vi vil minnes og glede oss over hans overdådige humor, skarpe observasjonsevne, replikk, meninger og engasjement. Men fremfor alt hans menneskelighet og tilstedeværelse for oss andre.

Våre tanker går til Sandy, Heidi, Jon Erik og familien og til alle de andre som har hatt gleden av å oppleve Bjørn og som vil huske ham og savne ham.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord