Nekrolog

Jan Erik var en fantastisk venn

Han opplevde mer enn de fleste og hadde et uvanlig rikt liv.

  • Nekrolog

Av Georg Savabini

Jan Erik Knutsen sovnet stille inn første juledag, 79 år gammel, med sin Eva hos seg.

Han var av de menneskene som man ikke hører så meget om, men som betyr så mye for mange. 24 år gammel satte han alt inn på å få Gardens musikk og drill til verdensutstillingen 1967 i Montreal. Han tigget penger, pantsatte eiendom og solgte bilen for å realisere drømmen. Gardens opptreden ble stor suksess. Både politikere og personer med mange striper klappet seg på brystet og tok æren. Da hans innsats endelig ble forstått, ble Jan Erik i 2018 tildelt utmerkelsen «Gardisten».

Han var skipsmeglertrainee hos R.S. Platou. Senere, i New York, ble han en betrodd medarbeider og venn av Arne Næss, et vennskap som varte helt til Arne Næss falt i døden i Sør-Afrika. Jan Erik bisto Næss med detaljer da han besteg Mount Everest og var forlover da Arne Næss giftet seg med Diana Ross.

Flere år bodde Jan Erik i Egypt og Midtøsten og flyktet fra Beirut da borgerkrigen brøt ut i 1975.

Han var en dyrenes venn. Ved Kairo så han en mann piske et gammelt esel. Mannen fikk 100 dollar. Eselet ble med til Hilton- hotellet, og Jan Erik ga seg ikke før eselet fikk tilhold i hotellets have.

Han kom tilbake til Norge i 1980 og traff Eva, sitt livs kjærlighet.

Jan Erik var en fantastisk venn for alle som fikk gleden av å kjenne ham. Uten egne barn ble først Jan Erik, så han og Eva, elsket som onkel og tante av utallige barn. Han lærte dem menneskelige kvaliteter og tok samtaler de ofte ikke ville eller våget ta hjemme.

Han opplevde mer enn de fleste og hadde et uvanlig rikt liv.

Nå er 74 års vennskap og 43 år som kolleger over.

Jan Erik forlater oss stumme av beundring for hvordan han taklet sykdommen. Vi er fulle av minner og takknemlige for all hjelp og et uforglemmelig vennskap.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord