Nekrolog

Mange vil ha hørt stemmen hans på Eurosport

Hans største innsats var innen svømmingen.

  • Nekrolog

Av Kjeld Malde

Vår gode venn Per Irgens døde 16. august av en alvorlig lungesykdom. Den tidligere så aktive sportsmannen måtte gi tapt.

En av hans mange lidenskaper var bridge, og vi har hatt mange fine stunder ved kortbordet.

Per var født inn i en hotellfamilie. Foreldrene drev det første hotellet på Hovden og etter hvert hotell Viktoria i Kragerø. Han ble utdannet i kokekunsten. Mange har hatt gleden av å nyte hans måltider. Utdannelsen brukte han på Grimstad ungdomsskole, hvor han i mange år var en aktet kollega og en elsket lærer. Han underviste i kroppsøving og heimkunnskap.

Hans største innsats var innen svømmingen. Vi dro begge med Rønnesferja til Osterskilen på trening i 50-årene. Siden har Per gjennom livet øst av sine kunnskaper til svømmere over hele landet.

I godt over 20 år dro han og Unn til Sør-Afrika om vinteren. Han snakket flytende fransk og var frankofil selv om vinene fra Sør-Afrika ble vel så populære hos ham. En episode som forteller om hans spesielle engasjement for medmennesker, er da han ga to euro til en dame på gaten i Antibes, men tenkte at hadde han brukt adskillig mer selv og gikk tilbake og ga henne 20 euro til.

I 1993 ble han hedret med Kulturprisen av Grimstad kommune.

Mange vil ha hørt hans stemme på Eurosport. Han var kommentator i flere sportsgrener. Da Amazon arrangerte landskamp på Levermyr mellom det norske og det tyske damelandslaget i 2002, var Per selvskreven speaker.

Unn og Per fikk 5 barn. Og han var en fantastisk ektemann for Unn og far, bestefar og onkel for sin store familie. Samholdet og samværet i familien var svært viktig for Per. Ved familiehøytider var det mange som møttes.

Nå går tankene våre til dem han etterlater seg. Etter ham blir det et stort tomrom, men vi kan alle fylle det med mange gode minner om Per.

På vegne av mange.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord