Nekrolog

Han startet trendbutikken «Buksemakeren»

Jacob hadde et godt hode, som ga ham anledning til å engasjere seg i mange idretter ved siden av skolearbeidet

  • Nekrolog

Av Øivind Heier

Knut Jacob Jacobsen ble født på Frogner i Oslo 22. september 1941 og sovnet inn 3. desember 2021.

I 1948 begynte han på Uranienborg skole og møtte der mange av oss som ble hans venner livet ut.

Jacob hadde et godt hode som ga ham anledning til å engasjere seg i mange idretter ved siden av skolearbeidet. Han var aktiv og dyktig med fotball i Lyn, tennis i OTK med flere årsklasseseire og hederlig plassering i Båstadturneringen. En periode trente han også boksing.

I 1962 begynte Jacob på Hochschule St. Gallen og avsluttet studiet i 1966.

Jacob ville ikke passet inn i noen stor organisasjon. Etter ett år i et amerikansk firma startet han sammen med en venn «Buksemakeren», en butikk som ble en trendsetter og meget lønnsom.

Til tross for stor økonomisk suksess var ikke Jacob veldig interessert i penger. Han var mer interessert i å leve, pleie sine venner, spille golf og ha det bra. Men intet tre vokser inn i himmelen – og den gode økonomien tok slutt.

Jacob var en flott mann med en usedvanlig sjarm når han ville det. Vi som kjente ham fra barndommen, forsto kanskje bedre bredden i hans karakter og aksepterte for det meste hans mørke side. Vi kunne vente på utbruddet, mens mindre innviede kunne bli nokså sjokkert.

Det var selvsagt kvinner i hans liv, men én stor kjærlighet fra ungdomstiden var spesiell. Da Jacob, i voksen alder, endelig fikk ja fra Grethe, var det som om ringen ble sluttet. De fikk noen gode år sammen. Selv om de mot slutten levde nesten spartansk, hørte vi aldri noen klager.

Jacob etterlater seg Grethe, to flotte barn, tre barnebarn og oss venner, som takker for vårt gode og rike vennskap.

På vegne av vennene.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord