Nekrolog

Han var en storartet leder

Arne-Tinus gjorde en betydelig innsats for byen Tromsø og distriktets næringsliv.

  • Nekrolog

Av Anne Johanne Overvaag, Harald Overvaag, Inger-Lise N. Rekve, Tor N. Rekve

Vår gode venn Arne-Tinus Aune Austad døde 17. november, 83 år gammel. Han forlot denne verden i sitt hjem «Heimdal» i Tromsø med alle sine barn rundt seg. Arne-Tinus døde bare åtte måneder etter at hans kjære ektefelle Bente døde.

Arne-Tinus ble rammet av alvorlig kreft kort tid etter Bentes død. Vi må gi Arne-Tinus’ barn og svigerbarn honnør og stor takk for den innsatsen de gjorde for ham.

Arne-Tinus gjorde en betydelig innsats knyttet til byens og distriktets næringsliv. Han var en storartet leder for den virksomheten han overtok etter sin far, og som han bygde opp med kreativitet og initiativ. Dette ga økonomiske muligheter og resultater til glede både for ham selv, familien og ikke minst byen.

Det er som nære venner vi har tilbrakt tid med Bente og Arne-Tinus de siste 30 årene av deres liv. Både i Tromsø, på hytta ved Takvannet og i Spania var de et strålende vertskap og skapte tradisjoner med spill og lek som vi minnes med glede. De vil bli savnet av sine mange venner.

Vi vil også berømme Arne-Tinus’ innsats for en viktig del av Tromsø bys historie. Bak bøkene «Jeg ruller» og «Bilens historie» ligger et grundig forskningsarbeid og med en detaljkunnskap og dokumentasjon som hadde fortjent en vitenskapelig honnør.

Da Arne-Tinus var ferdig med bilens historie, ga han seg i kast med sin slektshistorie. Det ble også et omfattende prosjekt som han holdt på med i mange år. Han reiste rundt både i Norge og utlandet til steder hvor familien hadde aner. Avslutningen av arbeidet med slektshistorien blir nå, i hans ånd, fullført av hans datter Hanne.

Vi har bare gode minner om Bente og Arne-Tinus. De vil bli meget savnet av alle i vennekretsen, og vi lyser fred over deres minne.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord