Nekrolog

Han var en unik turkamerat og god venn

Han var en dyktig lærer, engasjert i elevenes utvikling, kunnskapsrik, men aldri belærende.

  • Nekrolog


Av Bjørn Bakke og Sverre Røed-Larsen

Stein Erik Frost ble født i Oslo 10. januar 1944 og døde 24. november 2021.

På Universitetet i Oslo studerte Stein engelsk, historie og litteraturvitenskap. Der traff han også Anna Marie. De giftet seg i 1965 og fikk barna Katja og Kai.

I annen halvdel av 1960-tallet var begge sterkt engasjert i fredsarbeid i organisasjoner som Folkereisning mot krig (FMK) og Fredskontoret og i kampen mot USAs krigføring i Vietnam. Han var også i en del år aktiv i politisk arbeid innenfor SF/SV. I en periode representerte han SV i skolestyret i Oslo.

Ris-gutten startet som lærer på østkanten, som adjunkt på Bøler ungdomsskole i 1969, tok pedagogisk seminar og fortsatte senere på Ulsrud videregående skole.

Han var en dyktig lærer, engasjert i elevenes utvikling, kunnskapsrik, men aldri belærende. Elevene satte pris på ham.

Stein var både lærer og tillitsvalgt. Engasjementet i lærergjerningen førte naturlig nok til at han vant tillit blant kolleger. Han var hovedtillitsvalgt for videregående skoler i Oslo i flere lange perioder og medlem av fylkesstyret. Han var også aktiv i flere lærerorganisasjoner og endte som organisasjonstillitsvalgt i Utdanningsforbundet.

Steins mange gode egenskaper var til stor nytte i dette arbeidet: Han ble lyttet til, formulerte kloke standpunkter. Han nøt stor respekt, også hos arbeidsgiverne. Han hadde stor spennvidde i arbeidet.

Han hjalp kolleger med å finne gode løsninger på deres problemer. Hans evne til å forene strategi med samarbeid ga lærerorganisasjonen større påvirkning og innflytelse.

Stein var reiseglad, og han var fra 1978 den mest aktive deltager i vennegruppen «Guttas tur». Turene førte dem til mange steder i Europa med Stein som kyndig «guide».

Han var en unik turkamerat og god venn – klok, lyttende, lojal, kunnskapsrik og beskjeden.

Kai har mistet sin far, Sebastian sin farfar og Truls, Maja og Oscar sin morfar. Vi tenker på dem.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord