Nekrolog

Hedersmannen Lars August Backer

Alle som trengte eller hadde lyst på det kunne ha en «Tante Kari» og en «Onkel Lars». Det var mange av oss.

  • Nekrolog

Av Paal Chr. Myhre

Hedersmannen Lars August Backer gikk ut av tiden 11. desember, 89 år gammel.

En ingeniør har avsluttet sitt virke. En idrettsmann har passert sin siste mållinje. Vi har mistet «Onkel Lars».

Vi kan ikke skrive om «Onkel Lars» uten å ta med «Tante Kari», som døde for få år siden. De var ikke tante og onkel i vanlig genetisk forstand, slikt var de ikke opptatt av, de to.

Alle som trengte eller hadde lyst på det kunne ha en «Tante Kari» og en «Onkel Lars». Det var mange av oss.

«Tante Kari» og «Onkel Lars» skapte et raust, åpent og inkluderende hjem, der alle var velkomne, alltid. Det fantes alltid en seng, en plass ved matbordet, og nok mat til alle. «Onkel Lars» inviterte med på turer i Marka, i badstue, etterfulgt av «Tante Karis» aftensmat.

Sammen evnet de på en unik måte å se hver enkelt av oss, og når de var sammen med oss, gi oss en følelse av at vi var viktige. De møtte oss med kjærlighet.

De tok følge med oss opp når livet var motbakke, og gledet seg med oss når det var medvind. Vi vokste opp, alle vi med en «Tante Kari» og en «Onkel Lars».

Når vi fikk barn, fikk også de «Tante Kari» og «Onkel Lars». Slik har disse to menneskene vært til stor glede for svært mange.

«Onkel Lars» mistet litt hukommelse på oppløpssiden. Han kunne glemme hvem som hadde vært på besøk. Det som aldri slapp, var hans evne til å vise genuin glede når vi kom. Det var «så koselig!» og «Fantastisk!»

Friluftsmannen «Onkel Lars» har lagt ut på sin siste tur, ut i det landet vi ikke forstår. Vi tror at han på turen finner sin elskede «Tante Kari».

Vi står igjen i med et stort savn, men dypt takknemlige, og med et hav av gode minner.

Det lyses fred over «Onkel Lars’» minne.
Vi står igjen i med et stort savn, men dypt takknemlige.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord