Nekrolog

Knut var med fra starten i Groruddalen Kunstforening

Familien Eng var en speiderfamilie, og Knut var en av fedrene som alltid stilte opp.

  • Nekrolog

Av Bodil Nordvik

En god venn og nabo gjennom mange år, Knut Eng, døde 2. desember, 96 år gammel. Et langt, godt liv er slutt. Knut Eng var Oslo-gutt, oppvokst i sentrum. Han utdannet seg til snekker, først hos sin far, senere i Haraldssøn AS og arbeidet med montering av kontormøbler.

Mitt møte med familien Knut og Bodil Eng var i Solhaug Byggeselskap AS i Hagelundveien på Grorud, hvor vi flyttet inn i 1961. Der var Knut leder eller medlem av styret. Han sørget for å kjenne oss alle sammen. Han var en god leder, som også tenkte på fremtiden og ville at byggeselskapet skulle ha penger på bok for vedlikehold.

Familien Eng var en speiderfamilie. Sønnene Vidar og Torbjørn var speidere, og Bodil var leder for Ulvungene. Knut var en av fedrene som alltid stilte opp når det var noe ekstra på gang, enten det var familieturer til hyttene eller juleavslutning med familiene.

Fra oppstarten av Speidermuseet var Knut med fra første stund, ivrig og engasjert. I tillegg var han altmuligmann i Grorud menighet. Både Knut og Bodil var aktivt med I St. Georgs Gilde på Grorud. Når det var store speiderarrangementer, dro vi av sted sammen. De første turene kjørte Knut eller Bodil, i de siste årene var det jeg som kjørte.

Jeg ble best kjent med Knut gjennom Groruddalen Kunstforening, der Knut var med fra starten. Det var møter med foredrag om kunst, senere kunstutstillinger. Særlig ved utstillinger var Knut en viktig person. Han gjorde en flott innsats og hadde kunnskap og interesse av å gjøre utstillingene vakre. Bildene er selvfølgelig viktige, men hvordan de stilles ut er like viktig. Han hadde en unik innsikt i og forståelse av dette. Det opplevde man også i ekteparet Engs vakre, stilfulle og harmoniske hjem. Jeg lyser fred over Knuts minne.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord