Nekrolog

Hun var reflektert, søkende og nysgjerrig på livet

Nina elsket å kjøre berg-og-dal-bane – hun tok gjerne de aller største og verste.

  • Nekrolog

Av Elisabeth Strøm, Kirsten Aubert Amundsen og Anne Vira Figenschou

Nina Poulsson døde 16. desember, 70 år gammel. Vårt vennskap med Nina stammer fra barne- og ungdomstid på Eiksmarka samt studietid i inn- og utland. Spesielt har vi satt pris på hennes ærlighet og lojalitet og hennes tilstedeværelse i motgang og medgang.

Med sin utstråling, sjarm og sterke personlighet ble Nina et naturlig midtpunkt hvor hun enn var. Hun var reflektert, søkende og nysgjerrig på livet. Med en naturlig sikkerhet fra en trygg barndom hadde hun gode forutsetninger for å lykkes i det hun måtte ønske. Etter studier i Frankrike og på BI giftet Nina seg med Calle. De fikk to flotte barn, Cathinka og Preben. Nina ble hjemmeværende noen år og brukte sine ungdomsbragder i tennis og alpint som populær juniortrener i Heming Tennis.

Etter at ekteskapet med Calle opphørte, videreutdannet Nina seg og arbeidet innen rekruttering. Hun traff Olav, som hun giftet seg med i 2005. Hans yrke førte dem rundt om i verden. Samtidig rehabiliterte de det gamle familiehuset på Årø, der de bosatte seg etter at de flyttet hjem.

Nina elsket å kjøre berg-og-dal-bane – hun tok gjerne de aller største og verste. Hennes liv ble også som en berg-og-dal-bane. I 2010 ble hun rammet av benmargskreft, og livet ble brått snudd på hodet. Som evig optimist trosset hun sykdommen i 11 år. Hun mente selv at hun kom til å lure legene – med å overleve!

Takket være Olavs store omsorg fikk Nina bo på sitt kjære Årø helt inntil det siste. Vakker og velstelt og med Olav ved sin side ønsket hun oss alltid velkommen til sitt barndoms paradis.

Nina har satt dype spor i vårt liv, og vi takker henne for varmt og nært vennskap.

Hun etterlater seg et stort tomrom. Våre tanker går til Olav, til barna og tre skjønne barnebarn.

Les flere nekrologer her.

Les mer om

  1. Nekrolog
  2. Minneord