Norge

Politimann pågrepet – siktet for å motarbeide rettsvesenet

Spesialenheten for politisaker fremstiller onsdag en politimann i 50-årene fra for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Politimannen er siktet for gjennom flere år ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang med en kvinne.
Norge

Grønnere innkjøp reduserer klimagassutslipp

Stat og kommune kan sikre store miljøgevinster gjennom å stille strengere klimakrav til leverandører, viser en ny rapport.
Norge

Far lot 13-åring øvelseskjøre

Politiet stanset natt til onsdag en bil i en 100-sone på E18 ved Undrumsdal i Vestfold. Bak rattet satt en 13 år gammel gutt.
Norge

148 elg påkjørt langs Nordlandsbanen

148 elger er døde etter å ha blitt påkjørt av tog på Nordlandsbanen så langt i år. – Det er et blodbad, sier Geir Snefjellå i Rana kommune til VG.
Norge

Kongen mer populær med alderen

Alder er bare et tall, har kong Harald sagt, og konger blir bare mer populære når antall år øker.
Norge

Politiet har fått nye tips i 14 år gammel sak

32 år gamle Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os mai 2004. Nå vil politiet i Bergen gjøre nye undersøkelser i saken basert på tips.
Norge

Parkering ved jernbanestasjonen kan koste opp mot 9000 kroner i året

Mellom 8000 og 9000 kroner i året. Det er hva folk som er avhengig av bil til jernbanestasjoner risikerer å måtte betale for parkering. «Helt forkastelig», sier Ap. «Ikke greit», erkjenner Bane Nor.
Norge

Kvinne meldte seg til politiet om tre år gammelt drap

Politiet har pågrepet og siktet en kvinne som har fortalt at hun drepte en mann i Halden i 2015. Inntil nylig ble saken sett på som et mistenkelig dødsfall.
Norge

Knivstukket tenåring i Oslo utenfor livsfare

En tenåring ble alvorlig skadet da han ble knivstukket på en buss ved Carl Berner i Oslo mandag kveld. Han er utenfor livsfare, melder NRK.
Norge

Flertall for forbud mot matkasting

I fjor høst mente regjeringen det ikke var nødvendig med en matkastelov. Nå krever flertallet på Stortinget at de fremmer et forslag til ny lov.
Norge

Nattestenger tunneler på Vestlandet

Rundt 65 tunneler på de mest trafikkerte veiene på Vestlandet blir nattestengt frem mot år 2025.
Norge

Sanner: Nei til imamutdanning

Regjeringen ble i 2015 pålagt å utrede muligheten for en offisiell utdanning av imamer og religiøse ledere. Nå sier kunnskaps- og integreringsministeren nei.
Norge

Barneombudet: Seksuelle krenkelser vanlig

Nakenbilder på mobil, uønsket seksuell oppmerksomhet, «slut-shaming» og «pussy grabbing» blir stadig vanligere blant ungdom, ifølge en rapport fra Barneombudet.
Norge

Mæland til løvens hule i nord

Kommunalminister Monica Mæland (H) kan bli møtt med noen klare meldinger når hun går på talerstolen for å åpne Kirkeneskonferansen tirsdag.
Norge

NRK: Norske elever beskriver tortur ved skole i Somalia

Norske elever sier de er blitt utsatt for tortur ved en skole i Somalias hovedstad Mogadishu. Leder for somalisk organisasjon peker på misforstått tilnærming til barneoppdragelse som mulig årsak til at foreldre sender barn fra Norge til Somalia.
Norge

Åtte sakkyndige skal vurdere Martines (1) død

HØNEFOSS (Aftenposten) Åtte sakkyndige skal gi Ringerike tingrett sin vurdering av når Martine ble påført hodeskader som gjorde at hun døde. Ble skadene påført før eller etter at hun ble levert hos dagmamma 4. september 2006?
Norge

Leteaksjon etter ni år gammel jente

Letemannskaper ved Gautefall i Telemark måtte mandag ettermiddag lete etter en ni år gammel jente på langrennsski.
Norge

Dagmamma nekter straffskyld for Martines død

Den tidligere dagmammaen som er tiltalt for å ha påført Martine så store hodeskader at hun døde, nektet straffskyld i retten i formiddag.
Norge

Tilstand alvorlig etter havari

Tilstanden er svært alvorlig for mannen som ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø etter at en sjark sank øst for Nord-Fugløya utenfor Vannøya i Troms.
Norge

Kurdere får identitetsavklaring

To år etter at Stortinget ba om det, vil regjeringen nå avklare identiteten til irakere som har bodd i Norge i tiår, slik at de kan søke statsborgerskap.
Norge

Fagfolk frykter økt spedbarnsdødelighet

Mødre sendes stadig tidligere hjem etter fødsel uten at kommunen har barselomsorg på plass. Fagfolk frykter det kan føre til økt spedbarnsdødelighet.
Norge

Fellesforbundet:Streikevilje mot innleie

Fellesforbundet er villig til å streike for å styrke vilkårene for innleid arbeidskraft, varsler forbundsleder Jørn Eggum.
Norge

Nicolai (10) fikk hai på kroken

Ti år gamle Nicolai Ødegård fra Ås er ivrig isfisker. Lørdag fikk han hai på kroken. Ikke én, men to.
Norge

Skole i særklasse: Har egne foreldremøter på somali

Denne Oslo-skolen har innført egne foreldremøter på somali. Innvandrerforeldre får informasjon om norsk skolesystem, barneoppdragelse og likestilling.
Norge

Dagmamma for retten 11 år etter at Martine døde av hodeskader

Over 11 år etter at 13 måneder gamle Martine døde av hodeskader, må dagmammaen hennes mandag møte i retten tiltalt for vold. Åtte sakkyndige og rundt 60 vitner skal forklare seg i saken.
Til toppen