Norge

Foreslår å øke NRK-lisensen for å gi mediehjelp

Mediebedriftene vil slippe arbeidsgiveravgift og lanserer økt merverdiavgift på NRK-lisensen som én av tre måter å dekke inn kostnaden på.
Norge

Izat (18) bodde i Norge, nå sover han på gaten i Paris

PARIS (Adresseavisen): 151 enslige mindreårige asylsøkere har forlatt norske mottak de første fem månedene i år. Politiet sier de har få spor å gå etter. Vi fant asylgutter fra hele Norge på gaten i Paris.
Norge

Må i fengsel i 75 dager etter hasardiøs kjøring

Mannen som satt bak rattet da en bil ble delt i to i en trafikkulykke i Meland i fjor, er dømt til 75 dagers fengsel og 100.000 kroner i oppreisning.
Norge

Top Gear-team kan ha kjørt i 244 kilometer i timen

Det engelske tv-programmet Top Gear er i Norge og gjør opptak, blant annet i Atlanterhavstunnelen. Nå viser en måling en hastighet på 244 kilometer i timen.
Politikk

Frp vil stanse asylinnvandringen til Norge

– Terrorbekjempelse. Slik begrunner Frp-leder Siv Jensen at hun vil stanse asylinnvandringen til Norge. Men tiltakene avvises av de andre partiene på Stortinget.
Norge

Egne fjellvakter skal passe på Trolltunga-turister

Etter sju redningsaksjoner før turistsesongen er i gang for fullt, plasserer Odda kommune vakter på stien til Trolltunga for å bistå selfieturister i nød.
Norge

Statsadvokaten vil krever fra UD etter VG-avsløring

Oslo statsadvokatembeter har hatt samtaler med folk i Utenriksdepartementet og vil ikke forfølge saken rundt hjemkallelsen av ambassadør Stig Traavik videre.
Norge

– Sykehusene i Norden bør samarbeide om kliniske studier

17.000 pasienter fikk delta i kreftstudier i 2004, mens det bare var nærmere 4.500 i fjor. – Et samarbeid med Norden vil gi større muligheter for norske pasienter, sier Aamdal.
Norge

Krever svar fra Russland om sleping av atomkraftverk

Russland skal neste år slepe et helt atomkraftverk sjøveien langs norskekysten. Utenriksminister Børge Brende (H) er klokkeklar på at det ikke burde skje før Norges sikkerhetsspørsmål er avklart.
Norge

Regn hver eneste dag i Bergen i juni

Så langt i juni har det regnet hver eneste dag i Bergen. Det har ikke skjedd på 65 år. Og regnet skal fortsette.
Norge

Overgrepsdømt ekspolitimann tiltalt på nytt

En tidligere politimann som ble prøveløslatt etter å ha sonet en dom for overgrep mot barn, er tiltalt på nytt for å ha lastet ned overgrepsbilder.
Norge

Aktor: – Kaldblodig, rått og følelsesløst

Aktor Jan Tallaksen kaller dobbeltdrapet i Kristiansand kaldblodig og rått og ber om ti års fengsel. Ofrenes familier forlot rettssalen etter aktors påstand.
Norge

Nye asylsøkere over Storskog

Seks personer fra Armenia har kommet over grensen ved Storskog og søkt asyl i Norge. Det er første gang på lenge at asylsøkere ankommer ved grensestasjonen.
Norge

– Slipp meg, jeg har ikke gjort noe galt, ropte Bakken før han ble drept.

– Slipp meg, jeg har ikke gjort noe galt, ropte Nils Olav Bakken etter at han ble overmannet og lagt i bakken på Veståsen av de tre som nå er tiltalt for drap. Den 36 år gamle tiltalte mannen mener han fikk klarsignal av de to andre til å drepe Bakken.
Til toppen