Norge

Forskere skremt av plastfunn i havisen i nord

Norsk polarinstitutt presenterte mandag en ny undersøkelse om plast i havisen og havområdene i nord. Forskerne sier resultatet er urovekkende.
Norge

Brødboksen.no er konkurs

Selskapet Brødboksen legger ned med umiddelbar virkning. Kundene får ikke matvarene sine tirsdag morgen.
Norge

– Vårt handlingsrom er redusert

Om det ikke kommer flere hundre millioner kroner ekstra i året vil planlagte og viktige tiltak i Forsvaret bli stanset. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Norge

Ett tilfelle i 2014. 107 tilfeller i 2017.

I 2014 sa myndighetene at de brukte falske basestasjoner for å overvåke egne borgeres mobilbruk én gang. Tre år senere har rapporteringen om bruken skutt i været.
Norge

Forsøk på å kjøpe sex er ikke lenger straffbart

Det er straffbart å kjøpe sex, men ikke å forsøke å kjøpe sex. Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) kaller det en utilsiktet konsekvens av den nye straffeloven.
Norge

Lyttertallene øker på lokalradio

Lokalradiolyttingen har i 2017 økt med 20 prosent. Samtidig har den totale radiolyttingen gått ned, og NRK har tapt lyttere i alle regioner.
Norge

Turgåer fant alkoholdepot i skogen

I helgen fant en turgåer omtrent 1.650 liter alkohol i en skog i Halden. Det lå rundt 800 liter øl, 300 liter vin og 550 liter brennevin på stedet.
Norge

16-åring til Ullevål sykehus etter rideulykke

En 16 år gammel jente er alvorlig skadet etter et stygt fall fra hesteryggen i Nittedal i Akershus i helgen. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus med helikopter.
Norge

Ber NRK redegjøre for distriktssendingene

NRKs endringer av distriktssendingene har skapt storm den siste tiden. Nå ber kulturminister Trine Skei Grande (V) NRK redegjøre for distriktstilbudet.
Norge

Alkoholsalget går ned på Oslo Lufthavn

Utenlandsreisende kjøpte i snitt 0,14 liter ren alkohol i taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn fra fjerde kvartal 2016 til andre kvartal 2017.
Norge

Mann til sykehus etter snømåking

En mann i 50-årsalderen ble fraktet til Ullevål sykehus etter å ha falt over tre meter i forbindelse med snømåking i Drammen søndag.
Norge

Savnet 21-åring funnet død i sjøen

Store ressurser lette etter en savnet 21-åring i Søgne i Vest-Agder søndag. Ved 20-tiden ble han funnet død.
Norge

Henrik Syse skal lede varslerutvalg i Høyre

Henrik Syse er utpekt til å lede et eget utvalg i Høyre som skal se på hvordan partiet har håndtert varslingssakene den siste tiden. 
Norge

Erna Solberg: - Jeg burde ha blitt informert tidligere

Høyre har fått inn 21 varsler om 12 personer. Partiet fortalte søndag om årevis med uro og bekymringsmeldinger om aggressiv sjekking, alkoholkonsum og manglende rolleforståelse.
Norge

To personer knivstukket i Oslo

To menn i 20-årene er knivstukket på Holmlia i Oslo. Politiet jakter på den eller de som sto bak ugjerningen.
Norge

3300 fortsatt uten strøm på Sørlandet

Søndag formiddag er rundt 3300 husstander i Agder-fylkene fortsatt uten strøm på grunn av store mengder snø de siste dagene.
Norge

Død person funnet i Trøndelag

En død person ble lørdag ettermiddag funnet innerst i Hemnefjorden i Trøndelag. Politiet har foreløpig ingen formening om hva dødsårsaken kan være.
Norge

Nytt snøfall på Sørlandet – 7200 uten strøm

7200 strømkunder i Agder-fylkene er lørdag morgen uten strøm etter nye snøfall i området natt til lørdag. Togtrafikken i området er også stanset, og det skal fortsette å snø utover dagen.
Norge

Uenighet om Giskes sentralstyreplass

Trond Giskes navn er fjernet fra listen over sentralstyremedlemmer på Aps nettsider, men det er delte meninger om han er inne eller ute av det viktige organet.
Politikk

#Metoo: SV har fått to varsler

SV har fått to varsler i kjølvannet av metoo-kampanjen, men vil ikke gå i detalj om hva de dreier seg om.
Norge

Nytt snøkaos på vei lørdag!

Lørdag ventes det enda mer snø på Østlandet. Mest nedbør ligger det an til å bli sør i Telemark og vest i Buskerud.
Norge

Sjekket ikke Leirsteins e-post konto

I 2012 sendte Frp-politikeren Ulf Leirstein grov porno til en 14-åring i FpU. Strafferettslig er den saken foreldet, men Frp har ikke sjekket om Leirstein har sendt slike meldinger senere.
Politikk

NRK: FpU-topp ble varslet om Leirstein i 2013

Fremskrittspartiets Ungdoms daværende generalsekretær, Espen Teigen, ble varslet om Ulf Leirsteins sexmeldinger i 2013, melder NRK.
Politikk

Erna Solberg vil ikke forfølge Trine Skei Grande -saken

Statsminister Erna Solberg (H) sier, via sin kommunikasjonssjef, i en e-post til Dagbladet, at hun ikke mener det er grunn til å forfølge saken rundt Skei Grande videre.
Norge

«Klokskapen din blir aldri borte»

Erna Solberg sier Norge med Odvar Nordlis bortgang har mistet én av sine største. Ap-leder Jonas Gahr Støre vil savne Nordlis kloke betraktninger og lune humor.
Norge

Politiet: – Janne Jemtland ble drept hjemme

HAMAR (Aftenposten): Den drapssiktede ektemannen (46) har i politiavhør knyttet seg til handlingen som førte til at Janne Jemtland ble drept hjemme på gården hvor de to bodde.
Norge

Vipps lanseres internasjonalt i år

Betalingsløsningen Vipps vil lanseres internasjonalt i løpet av året, varsler selskapets direktør. 
Norge

Norwegian-fly satte fartsrekord over Atlanteren

Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London, satte en Dreamliner fra Norwegian ny rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren.
Til toppen