norge

Slik blir kommunereformen: 13 kommuner tvangssammenslås

13 kommuner blir slått sammen med nabokommuner mot sin vilje. Det er, etter det Aftenposten erfarer, det endelige utfallet av lange og vanskelige forhandlinger på Stortinget.
Norge

Kongen fyller 80: Her er Haralds liv i bilder

Signingsferd, 22. juli-tale, seilemesterskap og nasjonaldagsfeiring. Vi feirer kongens bursdag med bilder fra et langt liv.
Norge

Ulvepar i Østmarka fant hverandre på Valentinsdagen

Det kan bli født et valpekull i Østmarkareviret utenfor Oslo til våren. På selve Valentinsdagen ble et ulvepar foreviget av et overvåkingskamera.
Norge

Sp-politiker vil straffe surrogatforeldre

Helsepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Kjersti Toppe, vil innføre straff for nordmenn som får barn ved hjelp av surrogatmødre i utlandet.  
Norge

VG: Avtale om overføring av French til Norge nesten klar

Norske og kongolesiske myndigheter har forhandlet fram en avtale som innebærer at dødsdømte Joshua French (34) overføres til Norge. Men underskriften mangler, ifølge VG.
Norge

Nobelkomiteen utnevner ny leder i mai

Nestleder Berit Reiss-Andersen vil fungere som leder av Nobelkomiteen fram til det neste komitémøtet i mai. 
Norge

Kaci Kullmann Five er død

Lederen av Den norske Nobelkomité, Karin Cecilie «Kaci» Kullmann Five, er død. Den tidligere Høyre-lederen ble 65 år gammel.
Norge

Advarer mot vinterferietur til Preikestolen

Stiftelsen Preikestolen advarer kraftig turister mot å legge turen til den kjente attraksjonen denne uka. Stien opp er farlig glatt.
Norge

Kritikk etter pasient-død: Lå 17 dager uten å få dusje

En kommune i Sogn og Fjordane får refs av Fylkeslegen etter at en pasient fikk feil mat, lå 17 dager uten å få dusje og ble plassert på gangen på sykehjemmet.
Norge

8 av 18 Høyre-fylkeslag vil ha eggdonasjon

Åtte av Høyres fylkeslag vil tillate eggdonasjon i Norge, ni fylkeslag har ikke bestemt seg, mens ett sier klart nei. Saken skal opp på landsmøtet om tre uker.
Norge

Høyre-representant oppfordrer til Uber-bruk

Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H) vil at folk skal kjøre med Uber og ber Uber-sjåfører fortsette, selv om det bryter med loven.
Norge

Økokrim troppet opp hos Tine-leverandør

Etter at Økokrim ble varslet om mulige lovbrudd knyttet til Tine-leverandøren Tetra Pak, troppet etterforskere opp hos leverandøren og sikret seg dokumenter.
Norge

Dobbelt så mange dør på sykehjem etter reform

Eldre ligger kortere på sykehus enn før, og dobbelt så mange dør på sykehjem nå, sammenlignet med tiden før samhandlingsreformen.
Norge

Lavtrykkene i kø i vinterferien, men noe pent vær likevel

Vinterferien i Sør-Norge neste uke blir preget av skiftende vær med flere lavtrykk. Østafjells får det fineste været, men Oslo kan få snø og vinterstemning på onsdag.
norge

Venstre sliter med å lande sin plan B

Det er stor uenighet i Venstre om hvordan partiet skal manøvrere dersom drømmen om en blågrønn regjering går i knas.
Norge

Nordmenn gidder ikke kjøpe uvaskede poteter

Uvaskede poteter holder lenger, men selger dårligere. Folk orker ikke bryderiet med å vaske potetene selv, tror butikksjef.
norge

Nordmenn har talt: Oslo har for mye makt

Misnøyen er størst på bygda og blant folk med lav utdannelse. – Politikerne forstår ikke den voksende mistilliten, og det kan bli alvorlig, sier statsviter.
Norge

Skal granske video-opptak i jakten på gullsmedsranere

Gullsmed Heyerdahl på Skøyen ble fredag kveld ranet av maskerte ranere med våpen. På Fornebu ble fluktbilen deres funnet midt i veien med flatt dekk og motoren på tomgang.
norge

Vestlandsordfører langer ut mot Oslo-byråd

Ordfører i Eid kommune i Nordfjord, Alfred Bjørlo (V), beskylder finansbyråd i Oslo Robert Steen (Ap) for uvitenhet og Oslo-arroganse.
Norge

Mann må betale 15 mill etter brann

Syv år i fengsel og 15,1 millioner kroner i erstatning. Det mener lagmannsretten er passende straff for 29-åringen som er dømt for å stå bak storbrannen i Vaskerelven i Bergen.
norge

Per Sandberg blir Listhaug-vikar

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar ansvaret for innvandrings-og integreringssaker i Justisdepartementet når Sylvi Listhaug går ut i svangerskapspermisjon.
Til toppen