Norge

Kvinne i 80-årene funnet drept i Troms

En kvinne i 80-årene ble funnet død i sin bolig i Lenvik kommune i Troms mandag formiddag. Politiet etterforsker hendelsen som et drap.
Norge

Vinteren er på vei, så lenge det varer

Mellom 10 og 15 centimeter snø er ventet over Østlandet fra tirsdag kveld. Deretter stiger temperaturen med ... 10 til 15 grader. Også i fjellet blir det mildt.
Norge

- Dro til Trondheim for å drepe tilfeldig offer med øks

I timesvis skal mannen ha gått rundt i Trondheims gater før han fant sitt tilfeldige offer. Da skal han ha slått mannen i bakhodet med øks og deretter meldt seg for politiet.
Politikk

De borgerlige blir ikke budsjett-enige innen fristen

De fire partiene på borgerlig side klarte ikke å komme til budsjettenighet innen den selvpålagte fristen. Men det er bevegelse i samtalene, ifølge KrF.
Politikk

NÅ: Partitoppene ble ikke enige om Hagen: - Nå er det opp til Frp

Striden om Frps kandidat Carl I. Hagen kan velges til Nobelkomiteen er fortsatt uløst. De parlamentariske lederne var innkalt til stortingspresident Olemic Thommessen i ettermiddag, men lyktes ikke i å løse konflikten.
Norge

Kong Harald utskrevet fra Rikshospitalet

Kong Harald ble mandag utskrevet fra Rikshospitalet etter at han fredag ble innlagt på Rikshospitalet for en infeksjon.
Norge

Stor nedgang i fraværet for de svakeste elevene

Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen, har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter.
Politikk

Støre:Vil stanse Carl I. Hagen

Både Ap-leder Jonas Gahr Støre og Stortingets visepresident Abid Q. Raja (V) arbeider med forslag for å stanse Carl I. Hagens vei mot en plass i Nobelkomiteen.
Norge

Nytt redningshelikopter har ankommet Sola

Ett av de nye redningshelikoptrene Norge har bestilt er på plass på Sola for å starte testingen før det settes i drift neste år.
Norge

Frp-politiker byttet parti etter sextrakassering

Sara Berge Økland (23) sier hun ble tafset på og bedt om å stille lettkledd i avisen for å få en lysende karriere i politikken. Varselet hennes fikk ikke konsekvenser.
Norge

Mann funnet skadet i boligen sin i Trondheim

Politiet i Trondheim ber om tips i en «alvorlig straffesak». En mann er funnet skadet i leiligheten sin, og en annen mann er pågrepet.
Norge

Det spøker for budsjettfristen

Budsjettkameratene på borgerlig side har hatt tett kontakt i helgen, men først mandag blir det nytt forhandlingsmøte. Den selvpålagte fristen rykker nærmere.
Norge

Kvinne dømt for cannabisdyrking

En 46 år gammel kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til seks år og ni måneders fengsel for oppbevaring av narkotika og cannabisdyrking. 
Politikk

Eldre i jobb viktigere enn nye oljefelt

Eldre arbeidstagere kan være «den nye oljen», ifølge statsminister Erna Solberg, som ikke vil endre ordningen med avtalefestet pensjon fra 62 år.
Norge

Solberg: Ikke grunnlag for reaksjoner fra Tyrkia

Statsminister Erna Solberg (H) viser til den norske beklagelsen og mener det ikke er grunn til ytterligere reaksjoner fra Tyrkia etter hendelsen i Stavanger.
Norge

«Indianer» ut av leksikonet

Store norske leksikon fjerner ordet «indianer» fra oppslagsordene sine. Inn kommer urbefolkningen i Amerika.
Politikk

Håp om budsjettenighet innen fristen i morgen kveld

Mer penger til flere lærere, til grønn omstilling, gründere, pleiepenger, tvillingfødsler og billigere barnehage for lavtlønnede. Dette må trolig på plass før Høyre, Frp, KrF og Venstre blir enige om neste års budsjett.
Norge

Flere advarer mot uvettig dronebruk

Luftfartstilsynet, politiet og Avinor går hardt ut mot dronebruk nær flyplasser. Bøter og fengselsstraff er konsekvensen, opplyser politiet.
Norge

Savnet gutt i Larvik funnet i god behold

En omfattende leteaksjon på grensen mellom Larvik og Sandefjord kunne avblåses søndag morgen da en 10-årig gutt, som var meldt savnet, ble funnet i god behold.
Norge

Fire mistenkt for vold etter knivstikking

Alle fire involverte i knivstikkingen i Kvinesdal natt til søndag er mistenkt for vold. To menn er på sykehus med moderate skader og en er pågrepet.
Politikk

Tesla-skatten er død – nå spøker det for momsfritaket

Før jul skal EFTAs overvåkingsorgan ESA avgjøre om Norge kan videreføre - og i tilfelle hvor lenge - de omfattende avgiftslettelsene for elbiler. Samtidig vil Ap ha utredet å innføre moms på de dyreste elbilene.
Norge

Tiåringer kastet stein mot tog utenfor Stavanger

Noen gutter i barneskolealder har gravd en skyttergrav ved Brusand stasjon utenfor Stavanger og kastet stein på passerende tog. Politiet ser alvorlig på saken.
Norge

Norske Matoma klar for Nobels fredspriskonsert

Den norske DJ-en og produsenten Matoma slutter seg til det norske og internasjonale stjernegalleriet som skal underholde på Nobels fredspriskonsert.
Politikk

Jensen: Ap er et politisk konkursbo

Arbeiderpartiet er ikke lenger ørnen i norsk politikk, fastslår Frp-leder Siv Jensen. Hun mener partiet i øyeblikket minner mer om en struts.
Norge

Politiet varsler nye avhør etter nazimarsj i Kristiansand

Politiet gjenopptar etterforskningen og skal avhøre flere sentrale nazister i Den Nordiske Motstandsbevegelsen etter demonstrasjonen i Markens og under Arendalsuka i sommer.
Norge

Savner du skiføre? Slik er utsiktene kommende uke.

Mange på Østlandet savner vinter og skiføre. Til dem har statsmeteorolog Kristian Gislefoss følgende å si: – Kanskje blir det en mulighet på torsdag.
Norge

Grov vold mot russ, i fare for å miste synet

Fire av i alt syv gutter som var tiltalt for vold mot en 18-åring under et russearrangement i Larvik våren 2017, er nå dømt for mishandlingen. Offeret hadde nær mistet synet på det ene øyet.
Politikk

Kan få ny rolle når Solberg stokker om kortene

Førstkommende fredag forsvinner statsrådsvikar Henrik Asheim ut av Regjeringen. Han kan komme til å få ledervervet i finanskomiteen i en ny Høyre-kabal.
Norge

Dette er de nye narkolangerne på det mørke nettet

En IT-ekspert, en frisør og en selger av utstyr for cannabisdyrking. De tre mennene ble nylig idømt strenge straffer etter mafiaparagrafen for å ha solgt narkotika for millioner på «det mørke nettet».
Norge

UiO-rapport: Flere har sluttet etter trakassering

For ett år siden varslet en rapport at flere ansatte skal ha sluttet ved Det juridiske fakultet i Oslo etter sextrakassering. Rapporten er ennå ikke publisert.
Norge

To bekreftet døde etter brann på Toten

To personer er funnet døde etter en eksplosjonsartet brann hos Metallco Aluminium AS på Eina tidlig fredag morgen. Fredag kveld blusset brannen opp igjen, melder politiet.
Til toppen