Norge

Skaper trøbbel

iPhone setter universitets aksesspunkter ut av spill.

Den mye omtalte iPhone har skapt trøbbel på Universitetet i Duke.
  • Christine Jensen

18.000 kall, eller såkalte "requests", i sekundet har satt dusinvis av trådløse aksesspunkter på Universitetet i Duke ut av spill, melder Networkworld.com.

Så mange som 30 trådløs-bokser har vært ute av spill på en gang, skriver it-nettstedet.

Administrasjonen på universitetet har vært i kontakt med WLAN-leverandøren Cisco og iPhone-skaperen Apple, men foreløpig er årsaken til problemene ukjent.

Bekymret

Universitetet er glad det ikke er midt i et semester.

— På grunn av tiden på året, er ikke dette noe alvorlig problem for oss, sier direktøren for kommunikasjons-infrastrukturen på universitetet, Kevin Miller.

Han er mer bekymret for fremtiden, om man ikke finner noen løsning på problemene.

— Fra sent i august til og med mai, er det trådløse nettverket kritisk. Jeg er bekymret for hvor mange studenter som kommer tilbake i august med en iPhone. Det er ganske en ganske irriterende situasjon akkurat nå, med mellom 20 og 30 aksesspunkter nede for telling, også oppe igjen noen minutter senere. Men i slutten av august vil dette kunne være fryktelig, sier Miller.

10-15 minutter

Apple-telefonen som har blitt skrytt opp i skyene, ber om 18.000 adresser i sekundet eller nærmere 10Mbps med båndbredde, og monopoliserer rett og slett trådløs-boksenes oppetid.

— Aksesspunktene vises som "out of service" i 10-15 minutter. Det er umulig å kommunisere med dem, forklarer Miller, som vet at det er rundt 150 iPhones rundt omkring på campus i disse dager.

Telefonene ber om en ruter-adresse som, i alle fall for universitetets del, er ugyldig. Når den ikke får svar, fortsetter den bare å prøve.

— Jeg vet ikke helt hvor den gale ruter-adressen kommer fra, men en mulighet er at telefonene har vært koblet til hjemmenettverk, som den automatisk prøver å koble til igjen, sier Miller.

Enveis

Han tror feilen ligger i iPhone og ikke hos nettleverandøren Cisco.

— Jeg tror ikke det er et Cisco-problem på noen måte, sier han bestemt til Networkworld.com, og forteller at kommunikasjone med Apple så lang har vært enveis.

Han forklarer at problemet blir eskalert, men at de mandag ettermiddag ikke hadde hørt noe konkret fra Apple.

En som har lagt igjen kommentar til Networkworld-artikkelen hevder det er flere andre skoler som opplever lignende problemer.

OBS: Oppdatert 24. juli: Macworld rapporterte noen dager senere at feilen lå i de trådløse aksesspunktene og ikke i iPhone.

Les også

  1. Årets 10 lekreste mobiltelefoner

  2. Lite å tjene på iPhone

  3. Kjærlighet ved første klikk

  4. DVD-Jon har hacket iPhone