Norge

Foreldrepar skal obduseres tirsdag

Foreldreparet i 40-årene som ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld, skal tirsdag obduseres ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

Politiet og kommuneoverlegen i Nordkapp advarer mot streptokokker etter at et foreldrepar i 40-årene ble funnet døde i Gjesvær i Finnmark lørdag kveld. Foto: Stine Serigstad/iFinnmark / NTB scanpix

 • NTB

– Det kan ta en uke før den midlertidige obduksjonsrapporten foreligger. Den fullstendige obduksjonsrapporten kan det imidlertid ta opptil tre måneder å utarbeide. Dødsårsaken kan trolig ikke fastsettes før vi har den komplette rapporten, sier politiadvokat Karoline Johansen i Finnmark politidistrikt til NTB.

Dødsfallene i Gjesvær er blitt betegnet som mistenkelige. Årsaken til det er hovedsakelig foreldreparets unge alder og det faktum at de ble funnet døde på samme sted.

Søndag ble det kalt inn til folkemøte i Gjesvær. Der kom det fram at det avdøde paret hadde vært syke siden forrige lørdag, og at de var hos legen på torsdag. De fikk medisin mot streptokokker, opplyste Runar Elde fra politiet i Finnmark.

Det er imidlertid ikke bekreftet at de døde av streptokokker. Ekteparet ble sist sett i live torsdag kveld, ifølge Elde.

På møtet advarte kommuneoverlege Erik Langfeldt om at noen stammer av streptokokker en sjelden gang er mer aggressive enn andre. Han ber folk om å oppsøke sykehus dersom de merker symptomer.

 1. Les også

  Advarer mot streptokokker etter at foreldrepar ble funnet døde i Gjesvær

 2. Les også

  Foreldrepar funnet døde hjemme i Nordkapp

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Advarer mot streptokokker etter at foreldrepar ble funnet døde i Finnmark

 2. NORGE
  Publisert:

  Siktet 27-åring i Sarpsborg nekter straffskyld

 3. NORGE
  Publisert:

  Det blir «indian summer» i Sør-Norge – men først snøkaos

 4. NORGE
  Publisert:

  27-åring blir begjært fengslet etter dødsfall i Sarpsborg

 5. NORGE
  Publisert:

  Hokksund-drapet: Siktet nekter straffskyld

 6. NORGE
  Publisert:

  Bekrefter funn av Janne Jemtland – dødsårsak fortsatt ukjent