Norge

TV 2-profil kom hjem til endevendt leilighet. Så fikk politiet inn et signal.

KOM FRA JOBB: TV 2-anker Arill Riise kom hjem etter siste sending og skulle låse opp døren da han oppdaget at den var brutt opp og sto på gløtt. Foto: Audun Braastad, NTB scanpix (Arkiv)

Mistenkte tyver tatt etter 1 time og 16 minutter. – Slikt liker vi veldig godt, sier politiet.

  • Ørjan Torheim
  • Marita Ramsvik

Torsdag kveld like før midnatt kom TV 2-anker Arill Riise hjem til leiligheten i Nygårdsgaten i Bergen.

Arill Riise kom hjem etter siste sending og skulle låse opp døren da han oppdaget at den var brutt opp og sto på gløtt, skriver TV 2.

– Hendelsen var svært ubehagelig, sier Arill Riise til Bergens Tidende.

Naboen til Riise skal ha reagert på at døren sto åpen rundt 18.30 i går kveld, hvilket betyr at innbruddet trolig har skjedd før den tid.

– Leiligheten var endevendt. Alt var snudd på hodet, sier Dag Olav Sætre, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

  • Margit (95) er én av 13 eldre som ble lurt av falske TV-operatører: – «Jeg kunne vært bestemoren din», svarte jeg 

Sporing

PC og iPad var blant gjenstandene som var vekke. Og nettopp de elektroniske dingsene gjorde at politiet svært kjapt fant frem til de mistenkte.

– Via sporing av elektronisk utstyr fant vi frem til et område i Bergen, nær Hollendergaten. Da vi snakket med folk der, ble det ganske fort klart hvilken adresse og dør som var aktuell, sier Sætre.

Enden på historien: 1 time og 16 minutter etter at innbruddsmeldingen kom inn, var to mannlige mistenkte tatt av lovens lange arm. De satt fredag morgen i såkalt fengslig forvaring på politistasjonen i Bergen.

– Også alt tyvegodset ble funnet.

– Jeg ønsker å rose politiet for den fantastiske innsatsen de har gjort i denne saken. Politiets arbeid var veldig imponerende og effektivt, sier Riise.

– Veldig kjedelig

– En slags gladhistorie fra politiverdenen, dette?

– Ja, slikt liker vi veldig godt, selv om saken uansett er veldig kjedelig for ham som ble utsatt for innbruddet, sier operasjonsleder.

– Løsningen på saken ble en kombinasjon av godt, gammeldags politiarbeid og ny teknologi. Teknologien gir oss nye muligheter.

Les mer om

  1. Ipad
  2. Tyveri og innbrudd
  3. Vest politidistrikt