Norge

Fikk psykiatrisk hjelp etter sønnens dødsfall. Lørdag avhøres mannen for drap på kona i Sarpsborg.

Mannen som er siktet for å ha drept kona si i Sarpsborg fredag, skal etter planen avhøres lørdag. Også parets to barn skal avhøres.

Politiets kriminalteknikere på vei inn i huset der en kvinne ble drept fredag. Kvinnens ektemann er siktet for drapet.
  • og NTB

Barna var til stede i huset da politiet ankom stedet hvor moren deres ble drept fredag formiddag. Lørdag planlegges barna avhørt i tilrettelagte avhør. De skal ifølge VG foregå i Moss.

Den siktede ektemannens forsvarer Reidar Steinsvik opplyser overfor NRK at han vil snakke med sin klient lørdag. Siktede vil ikke bli avhørt før da.

Øst politidistrikt bekrefet lørdag morgen at de har berammet fengslingsmøte ved Halden tingrett i dag kl 11.

Politiet har bedt om at fengslingsmøte går for lukkede dører.

Drapet fant sted i det røde huset midt på bildet.

Venn varslet

Politiet fikk i 10-tiden fredag en nødtelefon om hendelsen i Moenskogen på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg. Politiet opplyser til VG at det var en venn eller bekjent av siktede som meldte fra til politiet.

– Politiet kom raskt til stedet og fant en kvinne som var hardt skadet, som senere ble erklært død på stedet. Siktede er gift med avdøde og de har to mindreårige barn sammen, sa politiadvokat Behring Mirzaei lørdag.

Parets to barn er blitt overlatt til barnevernet. Naboer Sarpsborg Arbeiderblad har fått opplysninger fra, skal fredag ha sett en liten gutt med blod på seg.

Parets to barn skal ha vært i huset da drapet fant sted. Syklene deres stod fortsatt utenfor huset da politiet arbeidet på åstedet fredag.

Hverken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha blitt utvist.

Les også

Mann siktet for drap i Sarpsborg – ble nylig tiltalt for uaktsomt drap på sønn (4 mnd)

Psykiatrisk hjelp

Den siktede skal ifølge NRK ha fått psykiatrisk hjelp da han i 2017 var varetektsfengslet for uaktsomt drap på deres spedbarn.

Parets fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017. Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i en hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

I en kjennelse fra Sarpsborg tingrett i mars 2017, som NRK viser til, kommer det frem at mannen hadde helsemessige utfordringer etter å ha flyktet fra Syria, samt etableringen i Norge og dødsfallet til sønnen.

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning
  3. Krim