AFP: De drepte kvinnene fraktet til flyplassen

De to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene mandag, ble torsdag ettermiddag kjørt til flyplassen i Marrakech, ifølge nyhetsbyrået AFP og lokale medier.

De to kvinnene som ble drept i Atlasfjellene mandag, ble torsdag ettermiddag kjørt til flyplassen i Marrakech, ifølge nyhetsbyrået AFP og lokale medier.

Marokkansk politi kjørte bilen med norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen fra et likhus i millionbyen og til flyplassen.

Ifølge den marokkanske avisen Kech24 ble de døde overlevert representanter for det offisielle Norge og Danmark før de ble fraktet videre til flyplassen. Det er ikke kjent når de skulle flys tilbake til Norge og Danmark.

– Jeg vet at det kanskje er noe som skjer og har forstått at dette var på gang. Men jeg har ingen kjennskap til dette, sier bistandsadvokat Ragnar Falck Paulsen til NTB. Han representerer Maren Uelands familie.

– Familien ønsker å få Maren hjem, men de har vært helt avhengige av marokkanske og norske myndigheter. Jeg har ikke oversikt over når ting skulle skje, sier han.

Mohammed Imzilen (med caps) føler en dyp sorg over drapene på norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24). Han tar og tar til tårene da uttrykker sin avsky og overrekker blomster til NTBs journalist Hege Pauline Hovig.

I Utenriksdepartementet ønsker man ikke å uttale seg om når den døde norske kvinnen eventuelt blir fløyet hjem til Norge og familien på Bryne.

Ifølge avisen Kech24 var det en sorgfull stemning som preget representantene for det diplomatiske Norge og Danmark, marokkansk politi og sikkerhetstjeneste og de andre fremmøtte utenfor likhuset.

– Vi er veldig, veldig triste på vegne av kvinnene, deres familie og det norske og danske folket. Dette er forferdelig, og noe som aldri har skjedd her før. Vi føler med dere, og de kriminelle handlingene preger hele Marokko, sier to politimenn til Dagbladet på flyplassen i Marrakech.