Norge

Fire siktet for ulovlig arbeid hos Lime-butikk i Bærum

Fire personer er nå siktet for ulovlig arbeid etter at de ble pågrepet under arbeid hos Lime-butikken i Bærum tirsdag. - De deltok bare på en dugnad, sier daglig leder i butikken, Shahid Bashir.

Her blir noen av dem som jobbet ved Lime-butikken ført vekk av politiet.
  • Einar Haakaas

Det var etter et tips at politiet aksjonerte mot butikken.

— De fire jobbet i tilknytning til butikken. Grunnlaget for pågripelsen var å få avklart om de jobbet der lovlig, sier politiførstebetjent Jan Aage Bakke ved Asker og Bærum politidistrikt.

Etter det Aftenposten kjenner til, sjekket politiet også ID-papirer og spørsmålet om lovlig opphold i Norge. Først tok de med seg to personer. Deretter kom de tilbake og pågrep to til. De fire satt onsdag i avhør hos politiet.

- Svertekampanje

Daglig leder i Lime-butikken, Shahid Bashir, mener han er utsatt for en svertekampanje. Han er knyttet til åtte Lime-butikker enten som styreleder eller daglig leder. Lime-kjeden ble opprettet av tidligere Joker-butikker. Dette skjedde blant annet etter konflikter med Norgesgruppen. Lime-kjeden består nå av rundt 30 butikker.

Les også

Kiwi vil saksøke Lime

— Jeg er utsatt for en svertekampanje. Vi har hatt alle mulig kontroller i løpet av en måneds tid, sier Shahid Bashir. Han føler seg motarbeidet etter at han gikk ut av Joker-kjeden, men kan ikke dokumentere hvem det i så fall er som står bak.

- Dugnadsinnsats

— Det er riktig at de fire ikke var ansatt hos meg. Jeg kjenner bare en av dem. Han tok med seg tre kamerater som hjalp oss med vasking og opprydning. Jeg vet ikke hvem de er, og forstår ikke hva som skjer her, sier Bashir.

Han tolket for de pågrepne da politiet dukket opp.

- Jeg trodd først alt var klarert. Så bestemte politiet seg for å ta med to inn til nærmere avhør. De ble med frivillig. Etter en halv times tid, kom politiet tilbake og hentet de to andre, sier Bashir.

Inn til avhør

Ifølge seksjonsleder John Olav Svartås ved politiets utlendingsseksjon, vil de innkalle butikksjefen til avhør for å forklare seg om forholdene. Han er ikke siktet i saken.

- Alle de fire pågrepne er nå siktet for ulovlig arbeid, sier Svartås.

Politiet har fortsatt ikke tatt stilling til videre varetektsfengsling, men gjøre det klart at de risikerer å bli sendt ut av landet.

— Vi vurderer hva vi skal gjøre i forhold til UDI. Denne saken vil selvsagt bli etterforsket videre, sier Svartås.