Norge

Anket dommen for drapet på Alexandra Nilssen i Flå – fikk samme straff

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå. Borgarting lagmannsrett dømte fredag samboeren til fengsel i 13 og et halvt år. Foto: Privat / NTB scanpix

Borgarting lagmannsrett har opprettholdt dommen på 13 og et halvt år fengsel for en 26-årig mann som sto tiltalt for drapet på sin samboer i Flå i juli i fjor.

  • vaktsjef@ntb.no

Drapet på 21 år gamle til Alexandra Nilssen (21) fra Rygge i Østfold, skjedde i en hytte på Flå i Buskerud 18. juli i fjor.

Etter en krangel om at mannen hadde kjørt bil i beruset tilstand etter å ha sittet oppe hele natten og spilt dataspill, knivstakk han samboeren sin 21 ganger i overkroppen slik at hun døde. Etter det satte han seg i bilen, angivelig med en plan om å ta livet sitt ved å kjøre i en fjellvegg. I stedet kjørte han inn i en møtende bil, men ingen kom til alvorlig til skade i kollisjonen.

Den tiltalte erklærte seg straffskyldig da saken ble behandlet i tingretten, men trakk dette tilbake da ankesaken kom opp. Da sa han at drapet skjedde fordi han var under påvirkning av antidepressiver, og at han var utilregnelig.

Borgarting lagmannsrett har imidlertid konkludert med at mannen er både tilregnelig og skyldig og har idømt ham samme straff som tingretten kom til. Dette er også i samsvar med påstanden aktor Anne Christine Stoltz Wennersten la ned da saken ble avsluttet i retten forrige fredag.

– I tillegg til drapet omfatter straffen også promillekjøring og overtredelse av veitrafikklovens påbud om hensynsfull og aktpågivende ferdsel i trafikken, skriver lagmannsretten om dommen.

Les mer om

  1. Drap
  2. Vold