Norge

Politiet tror Skofterud kræsjet med vannscooter rundt midnatt

Etterforskningen av vannscooterulykken der Vibeke Skofterud døde, er mer eller mindre ferdig. Politiet tror hun kræsjet rundt midnatt, natt til søndag.

Øya St. Helena utenfor Arendal og Tromøy der tidligere skiløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke natt til søndag.
  • og NTB

– Etterforskningsmessig anser vi saken som mer eller mindre ferdig. Vi avventer selvfølgelig tekniske undersøkelser på scooteren. Vi avventer også en rapport fra obduksjonen. Når det gjelder det etterforskningsmessige, er dette ikke en veldig stor kriminalsak. Det er mer en ulykke som er veldig trist for både familien og andre pårørende, sier etterforskningsleder Thorbjørn Trommestad i Arendal til NTB.

  • Bakgrunn: Vibeke Skofterud (38) omkom i vannscooterulykke i Arendal

Politiet har blant annet jobbet med å finne ut når ulykken skjedde. Den tidligere skiløperen (38) ble meldt savnet rundt klokken 1 natt til søndag og ble funnet død rundt klokken 12.30 søndag. På lørdagskvelden var Skofterud i Arendal, og politiet tror hun var på vei hjem herfra da hun kræsjet inn i en holme.

I løpet av helgen har politiet avhørt folk som har sett og møtt Skofterud før ulykken.

– Vi har en helt sikker observasjon av henne på et sted som ligger ganske nær ulykkesstedet. Ting tyder på at hun har kjørt i retning av hytta og beklageligvis manøvrert feil i mørket og truffet fjellet, sier Trommestad.

Vibeke Skofterud omkom i en vannscooterulykke natt til søndag.

– Kanskje den første mørke kvelden

Den siste observasjonen ble gjort rundt midnatt, og politiet tror derfor at ulykken skjedde kort tid etter dette. Politiet tror at mørke og dårlig sikt kan ha bidratt til feilmanøvreringen.

– Det var mørkt på dette tidspunktet. Dette var kanskje den første mørke kvelden i sommer. Det var overskyet og hadde regnet, sier etterforskningslederen.

Skofterud ble funnet på land på øya St. Helena i Hovekilen ved Tromøy i Arendal. Vannscooteren lå da i en liten bukt i nærheten.

– Man kan anta at hun har truffet land med scooteren og har fått skader på grunn av dette. Disse svarene vil obduksjonsrapporten kunne gi, sier Trommestad.

Utover å avvente svar på de ulike undersøkelsene som ennå pågår, er det ikke så mye politiet har av gjenstående arbeid.

– Det viktigste her er at vi sørger for at familie blir fulgt opp sammen med nærmeste pårørende, sier Trommestad.

– Trist og vanskelig

Skofterud ble meldt savnet av kjæresten Marit Stenshorne da hun ikke kom tilbake til hytta på Tromøy. Tidligere på kvelden hadde de vært på konsert sammen i Arendal. Stenshorne gikk søndag kveld ut på Instagram for å sette ord på følelsene sine.

– Vibeke, du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: Vi to for alltid. Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg. Du ga meg så mye positivitet, takknemlighet, latter, glede, kunnskap og kjærlighet. Elsker deg, skriver Stenshorne.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

I 2012 gikk Vibeke Skofterud til topps i langløpet Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Les mer om

  1. Vibeke Skofterud
  2. Etterforskning
  3. Arendal
  4. Ulykker