Vibeke Skofterud (38) omkom i vannscooterulykke i Arendal

Tragedien skjedde ved Hovekilen i Arendal.

Vibeke Skofterud ble funnet omkommet på den lille øya Sankt Helena i Hovekilen i Arendal søndag formiddag. Hun hadde vært savnet siden klokken 01.00 natt til søndag.

Nødetatene fikk meldingen søndag klokken 11.35.

Det var Vibeke Skofterunds kjæreste, Marit Stenshorne som meldte henne savnet. De to har feriert på en hytte på Tromøya i Arendal siden fredag.

– Familien ble varslet av kjæresten til Vibeke som også meldte henne savnet. De fikk beskjed om dødsfallet midt på dagen søndag. De fikk vite at det hadde vært en tragisk ulykke i skjærgården utenfor Arendal, sier Pål Tømmerhoel som er familiens talsperson til Aftenposten.

Han sier familien er i sjokk og i sorg, og har det tungt.

– Vet du noe om omstendigheten rundt ulykken i natt?

– Nei, vi avventer politiets etterforskning i saken, sier Tømmerhoel.

Vibeke Skofterud etterlater seg foreldrene Kristin og Karsten og broren Tormod, samt flere andre familiemedlemmer.

Vibeke Skofterud og kjæresten Marit Stenshorne ferierte sammen på Tromøya utenfor Arendal.

Den profilerte og populære langrennsløperen Vibeke Skofterud ble funnet på den lille øya Sankt Helena i Hovekilen i Arendal. Hun hadde vært savnet siden 01.00 natt til søndag.

Skofterud ble erklært død på stedet av lege fra luftambulansen.

– Hun ble funnet av redningsskøyten «Inge Steensland,» og det var da en vannscooter ved holmen. Alt tyder på at dette var en ulykke, sier Austad.

Han forteller til Aftenposten at Skofterud sist ble observert på vannscooteren klokken 01 i natt i samme farvann som der hun ble funnet.

– Da hun ble meldt savnet gjorde politiet en rekke undersøkelser, men det ble ikke igangsatt noen operativ leteaksjon fra vår side da, sier Austad.

– Hvorfor ikke?

– Der og da vurderte vi situasjonen dithen at det ikke var relevant. Det var ingen indikasjoner som skulle tilsi at det hadde skjedd en ulykke, hun kunne har kjørt hvor som helst. Vi får flere hundre savnetmeldinger i året, og kan ikke iverksette redningsaksjoner umiddelbart etter hver melding vi får, sier Bård Austad.

Ifølge politiet regnet det i området i natt, og sikten var ikke den beste. Sjøen var til gjengjeld helt flat.

  Vibeke Skofterud (38) omkom i vannscooterulykke i Arendal natt til søndag.

Politiet jobber nå på stedet og gjennomfører tekniske undersøkelser, og de ber eventuelle vitner om å kontakte politiet på telefonnummer 02800.

Kjæresten hyller Vibeke på Instagram

Vibeke Skofteruds kjæreste, Marit Stenshorne la søndag ut flere bilder av paret på Instagram. Hun skrev også en hyllest til Skofterud.

«Vibeke du er min store kjærlighet, min kjæreste, min elskede, min helt, min mentor og bestevenn. Vi sa: vi to for alltid».

Stenshorne skriver videre at tiden fremover kommer til å bli tøff.

«Vi skulle jo bli gamle og krokete sammen. Det kommer til bli så trist og vanskelig uten deg».

Populær idrettsutøver

Hele Idretts-Norge er i dag i sorg over Vibeke Skofteruds tragiske bortgang.

Vibeke Skofterud ble 38 år gammel. Hun kommer fra Slitu i Østfold og har gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt som langrennsløper. Blant annet ble hun olympisk mester i stafett i 2010 og vant verdensmesterskapet i stafett i 2005 og i 2011.

Skofterud la opp langrennskarrieren i 2015 for å satse på en TV-karriere, og hun har blant annet jobbet som ekspertkommentator for Eurosport under OL. Året etter deltok hun i NRKs populære realityserie «Mesternes mester» og kom til finalen sammen med syklisten Thor Hushovd og freestylekjøreren Andreas Håtveit.

Hun var også med i TV3s «Råskap.»

Dette bildet er fra Ski-VM i Holmenkollen der Vibeke Skofterud ble nummer 6.

Sommeren 2015 møtte Aftenposten Vibeke Skofterud og portrettintervjuet henne, da var hun svært åpen om alle utfordringene hun har hatt i livet, men også alle oppturene.

I samtalen fortalte hun dessuten om gleden ved å være ved – og i sjøen.

I 2015 fortalte en åpenhjertig Vibeke Skofterud om sine oppturer og nedturer i livet. Og om sitt nye liv uten ski på bena. –

Andre dødsfall

Dette er andre dødsfallet på kort tid som følge av en ulykke der vannscooter har vært involvert.

Tidligere denne uken døde en 16 år gammel gutt etter et sammenstøt mellom en båt og en vannscooter på Rosfjorden i Lyngdal i Vest-Agder.