Norge

Strynefjell stengt etter snøskred. Kolonnekjøring over Hardangervidda. Vikafjellet stengt.

På riksvei 15 på Strynefjell er det gått et skred og veien blir stengt i to dager. På riksvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring. Riksvei 13 over Vikafjellet er stengt.

Riksvei 15 over Strynefjell blir stengt 1. og 2. juledag. Dette bildet er fra vegvesenet kamera ved Grasdal rasoverbygg klokken 12.30 1. juledag. Foto: Statens vegvesen

  • og NTB

På riksvei 15 over Strynefjell gikk det 1. juledag snøskred. Veien var i 12.30-tiden stengt og ifølge Veivesenet blir den stengt 1. og 2. juledag.

Ifølge NRK vet man ikke om noen personer er tatt av snøraset. Det er ingen grunn til å tro det, opplyser vegtrafikksentralen overfor kanalen.

Kolonne over Hardangervidda

På flere fjelloverganger var været ruskete mandag.

– Det er nå innført kolonnekjøring for alle kjøretøy på grunn av uvær, meldte Vegtrafikksentralen klokken 21.15 julaften om veien over Hardangervidda. Det er uklart når veien åpner for normal trafikk. Søndag morgen i halvåttetiden var det fremdeles kolonnekjøring over fjellet.

Riksvei 13 over Vikafjellet ble stengt natt til første juledag grunnet uvær.

En ny vurdering av riksvei 13 over Vikafjellet vil bli tatt klokken 12 første juledag.

Riksvei 15 over Strynefjellet var stengt på formiddagen julaften grunnet rasfare, men veien ble åpnet for trafikk igjen julaften klokken 12.

Fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal ble gjenåpnet ved 12.45-tiden etter å ha vært stengt julaften formiddag.