Norge

Faren over etter brann i Oslo

Etter at politiet fredag morgen skjøt hull i en rekke gassflasker, kunne eksplosjonsfaren avblåses og veier åpnes etter en brann på Frogner isstadion i Oslo.

Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet mange gassflasker i et brennende bygg ved Frogner stadion. En skarpskytter er på plass, men det tar tid å skyte hull på alle, opplyser Oslo-politiet.
  • NTB
  • Thomas Olsen
    Journalist

Siste: Politiet melder at eksplosjonsfaren er over og at Kirkeveien er åpnet for ordinær trafikk.

Meldingen om brannen kom klokken 3.24. Rundt klokken 4.18 var brannen i bygget mellom Frogner stadion og en tennisbane slukket.

Brannvesenet varslet politiet om at det sannsynligvis finnes flasker med acetylen inne på stedet.

Skarpskytter kom på stedet for å skyte hull på flaskene. Klokken 06.15 varslet politiet at det ville bli avfyrt skudd i området.

Klokken 07.55 melder politiet på Twitter at eksplosjonsfaren er over, men at politi og brannvesen blir på stedet en stund til. Saken vil bli etterforsket.

– Det er stor eksplosjonsfare når slike flasker befinner seg i varme og trykk, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB klokken 4.05.

Området rundt Frognerparken ble avsperret, i tillegg til flere omliggende gater, blant annet deler av Professor Dahls gate og Kirkeveien. Ingen beboere er så langt evakuert.

Må skyte hull på flaskene

For at brannvesenet skal kunne ta seg inn og starte slukking, må politiet først forsøke å skyte hull i flaskene.

– Vi kan heller ikke bevege oss i nærheten og må derfor ha skarpskyttere til å gjøre jobben, sier Skott til NTB.

Klokken 5.20 opplyser vaktkommandør Morten Bergh ved Oslo 110-sentral at de har en drone på plass som de skal bruke for å sjekke sikten, samt for å være helt sikre på hvilken type gass det er på flaskene. Dette må gjøres før det eventuelt kan skytes.

Politiet varsler om stor eksplosjonsfare grunnet gassflasker i et bygg som brant ved Frogner stadion. En skarpskytter er på plass.
  • Storbrann tidligere i uken: Eksplosjonsfare og spredning

Kan bli stengt lenge

Like over klokken 5 opplyser brannvesenet på Twitter at det kan se ut som det blir en langvarig innsats.

Like før klokken 07 fredag opplyser politiet at det er flere gassflasker på stedet, og det vil ta noe tid før skarpskytter får skutt hull på alle flaskene.

Brant for to uker siden

28. februar brant det i bygningsmateriale på samme sted.

– Vi tenker vårt, men det er politiet som tar den biten og som etterforsker det. Men det er jo spesielt, sier Morten Bergh til NTB.

Etter forrige brann gikk 110-sentralen ut med en oppfordring til byggeplasser om opprydding og sikker oppbevaring av gass.

– Det er klart at det ikke er blitt gjort nok på denne byggeplassen. Dette blir nok en jobb i etterkant for forebyggende avdeling, sier Bergh.

Les mer om

  1. Brann
  2. Oslo
  3. Politiet