Svenske soldater skadet i ulykke med militære kjøretøy i Hedmark

En soldat ble fløyet til sykehus etter en kollisjon mellom fire militære kjøretøy på fylkesvei 26 i Engerdal i Hedmark lørdag. Ulykken etterforskes av politiet.

Fire svenske soldater ble skadet i ulykken i Engerdal.

Tre andre ble også skadet i ulykken, men er beskrevet som lettere skadet av politiet på stedet. De ble fraktet til Tynset sykehus, opplyser politiet i Innlandet.

Alle de involverte er svenske soldater.

– Det har vært en kollisjon mellom to store militære kjøretøy. Begge ligger i grøften, og vi har fått melding om at tre personer er kommet til skade, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB.

Luftambulanse

Politiet meldte først om ulykken klokken 9.38 lørdag formiddag. Det var i forbindelse med den pågående øvelsen Trident Juncture at ulykken skjedde ved Isterfossen sør i innsjøen Isteren.

Alle nødetatene rykket til ulykkesstedet, og fylkesveien ble stengt. Den alvorligst skadede fikk hode- og nakkeskader og ble transportert til sykehus på Lillehammer med luftambulanse.

Operasjonslederen forklarer at politiet må etterforske alle trafikkulykker, også de som skjer i forbindelse med en militærøvelse.

Bekrefter ulykke

Det svenske forsvaret skriver i en pressemelding at ulykken skjedde da tre terrenggående, pansrede kjøretøy av typen Pansarterrängbil 360 kjørte av veien. Et fjerde terrenggående kjøretøy ble innblandet i ulykken.

– Dette er under de enkelte berørte lands ansvar, og de vil gi en uttalelse når omstendighetene åpner for det, får NTB opplyst.

Veivesenet varslet lørdag om militære kolonner på totalt 19 strekninger lørdag. Helt fra Østfold og opp til Trøndelag vil det gå kolonner gjennom dagen.

I samme veimelding ble det også advart om lokalt vanskelige kjøreforhold, med underkjølt regn som fryser på bakken i Møre og Romsdal og i fjelltraktene i Oppland og Hedmark.