Norge

Sjåføren i ulykkesbussen visste ikke at russen sto på taket

Sjåføren i russebussen der en 19-åring ble kritisk skadd natt til torsdag, har forklart til politiet at han ikke visste at det var noen på taket.

En russ etter kritisk skadd etter å ha stått på taket av denne russebussen inne i Arnanipatunnelen. Bussen er nå plassert på Vegvesen Bergen trafikkstasjon i Åsane. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

  • Ntb

Fredag ble bussjåføren fra ulykken i Arna avhørt av politiet. Han valgte å bli avhørt uten forsvarer.

– Så vidt vi vet har sjåføren kommet fra Litauen for å være her i tre-fire uker og kjøre russebuss, sier Endre Laukeland, politioverbetjent i Bergen Nord til NRK.

En 19 år gammel russ er kritisk skadd etter at han trolig sto på taket og slo hodet mens bussen kjørte gjennom Arnanipatunnelen øst for Bergen natt til torsdag.

Sjåføren siktet

Føreren av bussen, en mann i 40-årene, er foreløpig siktet for brudd på veitrafikkloven, sier politiadvokat Kjetil Tomren til Bergensavisen.

Sjåføren hadde ikke førerkort på seg. Politiet sjekker ved hjelp av Kripos og Interpol om sjåføren har gyldig førerkort for buss i Litauen.

Foreløpig er det ikke klart hvor ulykken skjedde. Politiet har kjørt den aktuelle ruten fra Osterøy til Øyrane torg i Indre Arna uten å finne spor som kan indikere stedet der ungdommen skadet seg.

– Vi har snakket med sjåføren, russ og vitner, men det vil bli opp til etterforskningen å avdekke hvordan dette har skjedd, sa operasjonsleder Terje Magnussen.

Flere vitner

Russebussen var på vei fra Romslo til Arna på E16 da medruss fant 19-åringen.

En annen russ gikk opp gjennom takluken og fant ham med hodeskader på taket, ifølge Endre Laukeland, leder for forebyggende seksjon ved Bergen Nord politistasjon.

Det var 22 russ fra ulike skoler om bord i bussen, og politiet er i gang med å avhøre alle som vitner.

– Vi kommer til å fortsette med avhør lørdag. Vi prioriterer denne saken høyt, for det er viktig å få klarlagt hva som skjedde, sier Laukeland til Bergens Tidende.

Ikke godkjent krone

Ifølge Statens vegvesen var påbygget på toppen av bussen, den såkalte kronen, ulovlig, skriverBergensavisen.

– Det står ingenting i vognkortet til denne bussen at den er godkjent med krone. Denne bussen har ikke vært inne hos oss til kontroll i år, sier Knut Sylta, ingeniør ved Bergen trafikkstasjon.

Dersom kronen var godkjent, skulle dette stå i vognkortet. (©NTB)

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. Bergen