Her blir lasteskipet endelig dratt av grunn etter flere mislykte forsøk

Det tyske lasteskipet Ocean Voyager, som fredag morgen grunnstøtte nord for Drøbaksundet i Oslofjorden, er trukket av grunn.

Grunnstøtingen skjedde like ved fyret Storegrunnen litt nord for Askholmene ved syvtiden fredag morgen.

Kystverket opplyser til NTB at det ikke er meldt om vanninntrengning eller oljesøl rundt skipet. Ingen ble heller skadet i grunnstøtingen.

Flere forsøk på å dra skipet av grunnen mislyktes, og en stund så det ut som om man ville vente til høyvann fredag kveld for å prøve på nytt. Fredag ettermiddag lyktes det imidlertid å trekke skipet av grunnen, etter at slepebåten John fra Horten fikk hjelp av slepebåten Bruse fra Oslo.

Det tyske lasteskipet Ocean Voyager, som fredag morgen grunnstøtte utenfor Hallangen i Oslofjorden, blir her trukket av grunn mens Color Lines ferge til Kiel passerer i bakgrunnen.

Ved 15-tiden fredag ettermiddag var det tyske skipet på vei inn til Oslo med assistanse fra Bruse. Det er ikke klart om grunnstøtingen skyldes motorproblemer eller manøvreringssvikt.

Ocean Voyager er på 9.231 tonn dødvekt, 107 meter langt og var på vei fra Cádiz i Spania til Oslo da det gikk på grunn. Skipet het tidligere Bremer Fortuna.