Norge

Mann pågrepet for å ha knivstukket kvinne (69)

Politiet på stedet i et boligområde utenfor Sarpsborg etter at en kvinne i 60-årene ble knivstukket av en ukjent gjerningsperson mandag ved 22-tiden. Foto: Hans O. Torgersen

En 69 år gammel kvinne ble mandag kveld fløyet til Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket i Sarpsborg i Østfold. Tirsdag ettermiddag ble en mann pågrepet, siktet for drapsforsøk.

  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • og NTB

Den pågrepne er en mann i 50-årene fra Østfold.

«Det gjennomføres avhør av siktede nå i ettermiddag/kveld, hvor forsvarer også er til stede. Politiet vil søke å avdekke hvilken relasjon det er mellom fornærmede og siktede», skriver politiet i en pressemelding.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Nina Marthinsen, påtaleansvarlig i saken.

– Han meldte seg selv for politiet og på det tidspunktet var han mistenkt, forteller Marthinsen til Aftenposten.

– Er det noen relasjon mellom siktede og kvinnen?

– Det jeg kan si nå er at vi har opplysninger om at det er noen familierelasjon.

Offeret bor ikke på åstedet

Politiets innsatsleder på stedet, Johnny Sannes, opplyste til Aftenposten natt til tirsdag at knivstikkingen skjedde i et bolighus.

Kvinnen skal ikke selv bo i huset, men har en relasjon til den mannlige beboeren. Han var bortreist da knivstikkingen fant sted.

Politiet sperrer av veien som går forbi huset der knivstikkingen fant sted. Foto: Hans O. Torgersen

Har en relasjon

– Vi vet ikke hvorfor kvinnen var i huset, om det var for å vanne blomster eller noe annet, sa innsatsleder Johnny Sannes

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad var kvinnen i huset for å vaske det.

– Hun bor i nærområdet, men det er ikke hennes bopel. Huseier skal ikke være hjemme for tiden. Hun har en forbindelse til huset fra tidligere, sier Sannes.

Politiets innsatsleder forteller at den skadede kontaktet en leieboer i huset og ba om hjelp. Øyenvitner skal ha sett en mann løp fra stedet, og politiet ønsker tips.

– Vi vet ikke om denne mannen er gjerningspersonen eller ikke, sier Sannes.

Stor aksjon

Det var mange politipatruljer på stedet utover natten og et politihelikopter deltok også en stund i letingen etter gjerningspersonen i boligfeltet på Bede utenfor Sarpsborg sentrum.

– Vi åpner helt vidt. Vi sjekker fortløpende ut navnene som dukker opp av bekjentskaper og så videre, sier Sannes.

– En nabo på stedet forteller at politiet har vært utstyrt med hjelmer og skjold. De har fått beskjed om å gå inn og låse dører, opplyser en fotograf fra Sarpsborg Arbeiderblad.

Les mer om

  1. Sarpsborg
  2. Krim