Norge

If advarer mot tyver med bedøvende gass

If Skadeforsikring advarer ferierende i utlandet. Ifølge forsikringsselskapet blir det hvert år innrapportert tilfeller der tyver bruker bedøvende gass.

Ferien i sydligere strøk kan ende med mareritt hvis du ikke passer på. IF advarer mot innbruddstyver som bruker bedøvende gass særlig i Frankrike og Spania. Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB

Jon Berge, informasjonsdirektør i If Skadeforsikring, sier til NRK at Frankrike og Spania er landene i Europa der innbruddsmetoden brukes hyppigst.

– Det skjer mange ganger hvert år. Det gjelder både dem som leier og dem som eier feriehus i utlandet. I tillegg er bobiler spesielt utsatt. Slike innbrudd skjer i Sverige og sørover. Hyppigheten øker jo lenger sør i Europa man kommer, sier Berge til kanalen.

Berge råder reisende til å skaffe seg en narkosegassvarsler.

– Da vil en få et kraftig lydsignal hvis det skulle komme gass inn i huset. Man kan ikke verne seg 100 prosent mot slike saker, men man kan komme godt på vei med en narkosegassvarsler, sier Jon Berge til NRK.

Innbrudd der gass er blitt brukt har også forekommet i Norge. I 2015 gikk Norges Automobil-Forbund (NAF) ut med en advarsel til campingturister.

– De fleste tilfellene av slike tyverier skjer imidlertid ikke på campingplasser, men på parkeringsplasser og rasteplasser langs veien, sa Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

 • Les også: Advarer mot veipirater på rasteplasser
Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Eksperter bekymret: To bekreftede tilfeller av mystisk soppsykdom i Norge

 2. NORGE

  Statsrådene ber skolene om hjelp: Ropstad og Sanner frykter tomme pulter etter sommerferien

 3. REISE

  Handler du for mer enn dette beløpet i utlandet, bør du vite om disse tollreglene.

 4. NORGE

  Solgte billig norsk strøm til utlandet – nå kan vi bli nødt til å importere til dobbel pris

 5. LEDER

  Aftenposten mener: Hvert land har ansvar for sine utslipp

 6. POLITIKK

  Brexit vil gi Olje-Norge mindre innflytelse i EU