Norge

Menn kjørte av veien i stjålet Mercedes under politijakt

To menn er pågrepet etter å ha brutt seg inn i en bilforretning i Kristiansand, stjålet en Mercedes og ristet av seg politiet før de kjørte av veien.

  • og NTB

Det gikk omkring tre timer fra mennene knuste en rute og brøt seg inn i bilforretningen klokken 1.35 natt til søndag, til de kjørte av veien og kunne pågripes like før klokken 4.30.

– Vi ble varslet av Securitas kort tid etter innbruddet, og en politipatrulje fulgte bilen oppover riksvei 9 nord for Strai, forteller operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB.

Etter å ha stukket av fra politiets forsøk på å kontrollere bilen ved Grim i Kristiansand, mistet politiet kontroll på mennene i en kort periode. Senere oppdaget patruljen at bilen hadde kjørt inn på en sidevei noen kilometer lenger nord, og jakten fortsatte.

– Patruljen la seg et godt stykke bak, men så kjørte gjerningsmannen av veien. Det var to menn i bilen, og begge er nå pågrepet, sier Repstad klokken 4.35.

En ambulanse er på vei for å se til de to pågrepne mennene, som politiet også håper å få snakket med i løpet av de neste timene.

Bilen de stjal, en E-klasse Mercedes stasjonsvogn, har fått dekkene sine punktert og er ikke lenger kjørbar. Den vil derfor bli tauet vekk fra stedet.

Politiet har også sikret seg overvåkingsvideo fra bilforretningen der bilen ble stjålet.

Les mer om

  1. Kristiansand
  2. Politiet
  3. Mercedes