Norge

Opera leverer godt

Det norske nettleserselskapet Opera Software gjorde det bedre i tredje kvartal i år enn ventet.

Konsernsjef i Opera, Lars Boilesen la i dag frem en bra rapport, mener analytikere.
  • Sverre Stenseng

Les også:

Norske finansanalytikere var aller mest spent på hvor mange nye, betalende brukere Opera Software hadde fått gjennom mobiloperatøravtaler til sin mobile nettleser Opera Mini i løpet av den siste perioden.

Ved nyttår hadde Opera Mini 1,7 millioner betalende mobiloperatørbrukere, i juni var tallet 5,2 millioner brukere. Etter at tredje kvartal var over, hadde tallet økt til 7,5 millioner brukere, som er omtrent det analytikerne hadde ventet seg.

— Rapporten var veldig bra. Selskapet møtte de høye forventningene til kundevekst, som det var knyttet mest spenning til. De har økt antall brukere med 800.000 hver måned, sier Arild Nysæther, analytiker i Fondsfinans.

Han viser til at selskapet også har økt antall brukere på PC og TV.

— TV vil komme mer nå frem mot jul, sier Nysæther til Aftenposten.no.

Kutter kostnader

Samtidig leverer Opera et driftsresultat på 34,8 millioner kroner, som er langt bedre enn driftsunderskuddet på 4,6 millioner kroner i samme periode i fjor. Omsetningen har også økt fra 134,8 millioner kroner i fjor til 178,3 millioner kroner i år.

— Selskapet leverte mer enn ventet, og de gjør en god jobb med kostnadene.

Som en del av resultatpresentasjonen i dag, anslo de også hvordan omsetning og overskudd ser ut for 2010, samlet.

Blant annet venter de at selskapets totale inntekter vil ligge på mellom 684 og 692 millioner kroner. Tidligere har selskapet ment at tallet ville ligge i området mellom 680 og 690 millioner kroner.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters venter analytikerne i gjennomsnitt at resultatet vil ligge på 685 millioner kroner.

Bedre tall i år

Samtidig sier selskapet de vil kutte kostnadene mer enn de tidligere har sagt.

Totalt venter selskapet et resultat som er 7 til 9 millioner kroner bedre enn tidligere anslått.

Likevel falt aksjekursen på morgenkvisten, og hadde falt mer enn 2 prosent klokken 11.00 i mandag. Senere på dagen snudde markedet og aksjen steg flere prosent.

  • Se aksjens utvikling på Oslo Børs.
  • Opera leverer på alle de viktige tallene, men har et valutatap som gjør at nettoresultatet er lavere enn ventet. Dette er kun et papirtap som ikke har økonomisk betydning. At aksjen faller på dette er misforstått, sier Nysæther i Fondsfinans.

Les også

  1. Opera håper å tjene på nettleser